וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"מתקפה מתואמת": רחפנים משבשים טיסות בבלגיה, גרמניה שולחת סיוע

עודכן לאחרונה: 8.11.2025 / 8:49

נמלי תעופה במדינה נאלצו לדחות ולבטל טיסות במהלך השבוע האחרון, והממשלה התכנסה לדיון חירום. באירופה מעריכים שרוסיה אחראית לתצפיות הרחפנים שמפרות את השגרה באירופה בחודשים האחרונים, ובגרמניה מעריכים: "זהו מסר לבלגיה שלא תעביר נכסים רוסיים מוקפאים לאוקראינה"

רחפנים משבשים שוב טיסות בדנמרק: עצמים פולטי אור נראו עפים ליד שדות תעופה/רויטרס

בלגיה חווה בימים האחרונים שיבושים בלתי-פוסקים בנמלי התעופה שלה בשל תצפיות של רחפנים בסמוך אליהם, וכן ליד בסיסי צבא, בדומה למדינות רבות אחרות ביבשת שעברו זאת בחודשים האחרונים. החשד נופל על רוסיה, כחלק ממה שתארים באירופה כ"מלחמה היברידית" של מוסקבה נגד היבשת בשל תמיכתה באוקראינה, אף שמוסקהב מכחישה זאת.

גרמניה, שהודיעה שתשלח מומחים ללוחמה ברחפנים לבלגיה כדי לסייע לה, מעריכה שיש קשר בין התקריות האחרונות לבין הדיונים בהפשרת הנכסים הרוסיים הקפואים, המוחזקים במוסד הפיננסי הבלגי "יורוקליר", לצורך מימון הלוואה גדולה לקייב.

"כן, כולנו רואים את זה (את הקשר). גם הבלגים. זהו צעד שמטרתו לזרוע חוסר ביטחון, להפיץ פחד בבלגיה: אל תעזו לגעת בנכסים הקפואים. אי אפשר לפרש זאת אחרת", אמר אתמול (שישי) שר ההגנה של גרמניה, בוריס פיסטוריוס, במסיבת עיתונאים בברלין.

משרד ההגנה הבלגי סירב להגיב לדבריו, אך ציין כי "האפשרות הזו כבר הועלתה בבלגיה". במקביל, ראש ממשלת בלגיה, ברט דה וובר, אמר כי מדינתו זקוקה לערבויות קונקרטיות ומוצקות לפני שהתוכנית להשתמש בנכסים הרוסיים הקפואים כדי לסייע לאוקראינה תוכל לצאת לפועל.

שלט המורה על אזור אסור לרחפנים בסמוך לנמל התעופה הבינלאומי של בריסל/רויטרס

אתמול הושבת זמנית נמל התעופה של לייז' במזרח המדינה אחרי שנצפה רחפן בסמוך אליו, בפעם השנייה השבוע. ביום שלישי, רחפנים גרמו לשיבושים בטיסות גם בנמל התעופה בבירה בריסל.

הממשלה הבלגית כינסה ישיבת חירום של שרים בכירים וראשי ביטחון ביום חמישי כדי לדון במה שכינה שר ההגנה "מתקפה מתואמת". תצפיות של רחפנים גרמו גם לסגירה זמנית של נמלי תעופה במדינות נוספות, כולל שבדיה, ביום חמישי.

על רקע זאת, צבא גרמניה מקים צוותי תגובה מהירה כדי להתמודד עם איומי רחפנים מידיים. "היחידות נגד רחפנים מוקמות ממש כעת", אמר לוטננט גנרל אלכסנדר זולפרנק, ראש פיקוד המבצעים המשותפים של גרמניה, בראיון לרויטרס.

משרד ההגנה הגרמני אמר ביום חמישי כי הוא שולח מומחים נגד רחפנים לבלגיה לאחר בקשה מבריסל.
זולפרנק סירב לפרט על היחידות החדשות מטעמי ביטחון מבצעי, אך ציין כי צוות שנשלח לקופנהגן בחודש שעבר במהלך פסגת האיחוד האירופי צויד בשילוב של חיישנים ואמצעי תגובה.

"יש להם מערכות שונות לאיתור ולנטרול רחפנים. יש לנו, למשל, אפשרות להשתלט על רחפן ולהנחית אותו במקום מסוים", אמר הגנרל. לדבריו, בידי המומחים גם רחפנים שיכולים לשגר רשתות כדי ללכוד רחפנים עוינים ולהפילם, וכן יירוטים שמסוגלים להתנגש ברחפנים תוקפים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully