וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

החרדים יחזרו לממשלה? בכיר בדגל התורה לוואלה: "לא התקדמנו בכלום - האופוריה מוקדמת"

עודכן לאחרונה: 6.11.2025 / 15:30

הבכיר במפלגה החרדית מבהיר כי הדברים לא זזים כפי שמצטיירים מבחוץ. לדבריו, דברים באמת מתרחשים כשיש תהלכים בוועדות בכנסת. בדגל התורה רוצים לחזור אל הקואליציה אך ללא הלחץ החרדי בגלל חוק הפטור מגיוס. יו"ר ועדת חוץ וביטחון ביסמוט לא קבע דיונים בנושא בשבוע הבא

חרדים התפרצו לדיון בבג"ץ על חוק הגיוס/ללא

בכיר בדגל התורה מנמיך ציפיות לגבי חזרת המפלגה אל שורות הממשלה. החזרה שלנו לא התקרבה, זה נכון שהחוק שביסמוט לא הגיש הוא יותר טוב לנו מהחוק שאדלשטיין לא הגיש - אבל גם פה הוא עדיין לא הוגש", אמר הבכיר לוואלה. "לא התקדמנו כלום - האופוריה מוקדמת. כשדברים זזים בכנסת יש מסלול. נוסח, דיונים בוועדה והצבעות - אנחנו לא שם", הדגיש.

ברקע, מסרים אופטימיים שמפזרים החרדים בכנסת אחרי פגישה עם הרב הירש ממנהיגי הציבור הליטאי, בה הוא הביע את הנכונות להתקדם עם החוק והתנה זאת בשיח עם המנהיג הליטאי הרב דוב לנדו שהוא זה שיקבל את ההחלטה, יש רצון במפלגה לחזור לקואליציה ללא הלחץ הפנים-חרדי בעניין הפטור מגיוס, כזכור, בשבוע שעבר התקיימה "עצרת המיליון" נגד הגיוס בירושלים.

גיוס חרדים? הם עדיין לא שם/פלאש 90, אבשלום ששוני

בנתיים, יושב ראש ועדת חוץ וביטחון בועז ביסמוט לא קובע דיונים בנושא בשבוע הבא, דבר שמעיד על קשיים אפשריים הן משפטיים והן פוליטיים, כמו ההחלטה אם זה נתניהו רוצה להגיע לבחירות אחרי שהוא קידם פטור מגיוס לחרדים.

וכאילו חסרים משברים בקואליציה, שר האוצר סמוטריץ' הודיע אמש שיפסיק להצביע יחד איתה, אחרי העימות עם יושב ראש ועדת הכספים מילביצקי על הטבות מס למילואימניקים שטוען שההטבה לא שוויונית בין המשרתים. המבחן צפוי להיות כבר בשבוע הבא עם ההעלאת חוק מוות למחבלים, שם יתקשה סמוטריץ' להתנגד או להימנע.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully