וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

העוקץ, החקירה והמעצר: התקינו מצלמה נסתרת בכספומט - וגנבו 150 אלף שקל

עודכן לאחרונה: 5.11.2025 / 19:45

המשטרה חוקרת פרשת הונאה, שבמרכזה שני גברים ממרכז הארץ. לפי החשד, השניים גנבו פרטי אשראי של אזרחים וגנבו יותר מ-150 אלף שקלים מעשרות אזרחים. "עבריינים שניצלו את הטכנולוגיה לפגיעה באזרחים תמימים"

שני תושבי מרכז הארץ בשנות ה-40 לחייהם נעצרו הבוקר (רביעי) בתום חקירה סמויה של יחידת ההונאה והפשיעה המקוונת במחוז מרכז, בחשד שהתקינו מצלמות זעירות במכשירי כספומט, וגנבו פרטי כרטיסי אשראי של עוברי אורח שהשתמשו במכשיר. על פי החשד, הם גנבו יותר מ-150 אלף שקל מעשרות קורבנות.

החקירה נפתחה לאחר תלונות חוזרות של אזרחים שהבחינו במשיכות והעברות כספים בלתי ידועים. במשך מספר שבועות, בלשי המשטרה עקבו אחרי שני החשודים, עד שנאספו ראיות שקשרו אותם למקרי הונאה דומים.

אחד החשודים שנעצרו/דוברות משטרת ישראל
אחד החשודים שנעצרו/דוברות משטרת ישראל

בפשיטה של כוחות משטרה על בתיהם נתפסו כרטיסים מזוייפים, מצלמות וציוד נוסף שעל פי החשד שימש את החשודים בביצוע העבירות. מחר בבוקר הם יובאו לדיון בבית המשפט השלום בראשון לציון, שם צפויה המשטרה לבקש את הארכת מעצרם. במשטרה תיארו את השיטה ככזו המשלבת ידע טכנולוגי ויכולת מעקב מדויקת אחר הקורבנות.

במשטרה אמרו כי "מדובר בעבירות הפוגעות באמון הציבור במערכת הבנקאית ובתחושת הביטחון האישית שלו". המשטרה הוסיפה: "אנחנו נמשיך לפעול בנחישות נגד עבריינים המנצלים את הטכנולוגיה לפגיעה באזרחים תמימים".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully