שר הביטחון ישראל כ"ץ הודיע היום (שלישי) על כוונתו למנות את עורך הדין איתי אופיר לפרקליט הצבאי הראשי, במקומה של האלופה יפעת תומר-ירושלמי שנעצרה במסגרת פרשת הדלפת הסרטון משדה תימן. ההודעה על המינוי פורסמה ללא תיאום מוקדם עם לשכת הרמטכ"ל, רא"ל אייל זמיר.
המינוי עורר תגובות נרחבות במערכת הפוליטית. בימין נמתחה ביקורת חריפה: פעילת הליכוד עו"ד כנרת בראשי כתבה כי "ישראל כ"ץ, שר בממשלת הליכוד, ממנה פצ"ר קפלניסט". הפרשן יעקב ברדוגו אמר בתוכניתו ב"גלי ישראל" כי "מישהו טרח למחוק מהוויקיפדיה שלו את העובדה שהוא בוגר קרן וקסנר".
בכירים בסביבת נתניהו מסרו לוואלה את דעתם בעניין בחירת הפצ"ר המיועד: "אין לנו עמדה, רק הלם על שגילינו את זה מהתקשורת"
אין אנשים משפטנים מקצועיים בשורות הליכוד הימני? למה הליכוד לא מסוגל להרים ראש ולמנות אנשים מטעמו ולא מטעם בנט וסמוטריץ? אני לא מכירה את עו"ד איתי אופיר. הוא בן דוד של ידיד קרוב שלי, אשתו, שופטת, למדה איתי באוניברסיטה. הוא היה לוחם בגבעתי. ועברו מצויין ומקצועי. אבל עם כל הכבוד,…
— טלי גוטליב (@TallyGotliv) November 4, 2025
ח"כ טלי גוטליב כתבה: "אין אנשים משפטנים מקצועיים בשורות הליכוד הימני? למה הליכוד לא מסוגל להרים ראש ולמנות אנשים מטעמו ולא מטעם בנט וסמוטריץ? אני לא מכירה את עו"ד איתי אופיר".
"הוא בן דוד של ידיד קרוב שלי, אשתו, שופטת, למדה איתי באוניברסיטה. הוא היה לוחם בגבעתי. ועברו מצויין ומקצועי. אבל עם כל הכבוד, הוא בוגר קרן ווקסנר הנוראה שמחללת מחשבה לאומית ומקדשת בתיחכום שפה מערבית מלטפת שלא מאפשרת הכנעת אוייב", הוסיפה גוטליב. "איך שכחתי להזכיר היה שותף של היועמשי"ת מיארה, ומי שהמליצה עליו בעבר היתה הפצרי"ת העצורה שפשעה בלוחמינו. כל שנותר לי לאחל לו בהצלחה, או בעצם בהצלחה לכולנו".
גם בארגון הימין הקיצוני "תורת לחימה" תקפו את המינוי: "הפצ"ר של השר ישראל כ"ץ מהליכוד, עו"ד איתי אופיר, כיהן כיועץ המשפטי למערכת הביטחון בין השנים 2017-2024, כלומר בתקופת הסרבנות. נשמח לדעת - מה הוא עשה מול כנופיות קפלן, הסרבנים, 'אחים לנשק' ו־'555'?".
עם זאת, היו גם קולות מברכים. שרת ההתיישבות והמשימות הלאומיות אורית סטרוק אמרה כי "החלטת שר הביטחון למנות את עו"ד איתי אופיר לפצ"ר היא החלטה נכונה וראויה מאוד. מלבד יכולותיו המשפטיות והניהוליות המצטיינות, איתי אופיר הוא קודם כל מי ששירת בצה"ל כלוחם וכקצין, ומכיר 'מן השוחות' את חייהם ואתגריהם של חיילי צה"ל".
