כשלושה שבועות לאחר הרצח, בבית משפט השלום בפתח תקווה הוארך היום (שלישי) מעצרו של דוד קריכילי, אחד מארבעת החשודים בפרשת החשד לרצח בצוותא של שלום ניסים יחד עם לין פאר, מאור אלישע ובר אוטמיזגין. השופט ארז נוריאלי קבע כי קיים חשד סביר ועילות מעצר של מסוכנות וחשש לשיבוש חקירה, והורה על הארכת מעצרו בשישה ימים, עד לתשיעי בנובמבר. מדובר בפרק זמן זהה לזה שנקבע מוקדם יותר היום למעצרה של פאר.
החקירה, שנמשכת זה כמעט שלושה שבועות, מתמקדת בשאלות מרכזיות שטרם נענו: האם שלום ניסים קפץ מיוזמתו מהמרפסת או הושלך ממנה, מי דקר אותו כשנכנס לדירה ומי התיז עליו גז פלפל רגעים קודם לכן? במשטרה ממתינים לממצאי הנתיחה הסופיים של הגופה, הצפויים להגיע בשבוע הקרוב, לצד תוצאות הבדיקה הטוקסיקולוגית של חלק מהחשודים למעט פאר, שטענה כי לא השתמשה בסמים.
קריכילי נעצר כבר ביום הרצח לאחר שנמלט מהזירה ב-15 באוקטובר, ולפי ממצאי החקירה הכיר את שלום ניסים ימים ספורים לפני מותו. בבדיקת הטלפון של פאר, שנערכה בהסכמתה, נמצאה בקשת חברות ששלחה לקריכילי בפייסבוק וקשר ישיר ביניהם בימים שקדמו לאירוע.
לפי חלק מהעדויות, המפגש בדירתה של פאר נועד להיות "ערב כיפי" שכלל שימוש בסמים, אך החוקרים בודקים אם מדובר היה למעשה במלכודת. לוואלה נודע כי בין שלום ניסים לקריכילי התקיים סכסוך כספי ישן על סכום של כ-30 אלף שקלים. במשטרה מנסים להבין האם אותו חוב ישן הוא שעמד מאחורי הזמנתו של המנוח לדירה כחלק ממה שמכונה "כיפה אדומה".
ביום חמישי האחרון נערך עימות קצר בין פאר לקריכילי. בעימות טען החשוד כי בזמן האירוע היה במטבח ולא ראה מה התרחש במרפסת. לפי הערכת גורמים המעורים בחקירה, בשלב זה לא עלו ראיות לכך שקריכילי היה זה שדחף את שלום ניסים או אחראי לנפילתו. החוקרים מנסים כעת לברר האם פאר עצמה שהתה עם המנוח במרפסת ברגעיו האחרונים. בדיון שנערך היום שאל עורך דינו של קריכילי: "בדקתם את הטענה לפיה החשודה הייתה דומיננטית בשיח רגע לפני מותו, והאם היא הייתה האחרונה עמו במרפסת?" והתובע השיב: "בודקים את זה".
במקביל, מקורב לחקירה סיפר לוואלה מה התרחש מאחורי הדלת הסגורה בחקירתו של בר אוטמיזגין אחד החשודים הנוספים בפרשה:
המשטרה: "למה הגעת אליה לדירה?"
בר: "היא אמרה שיהיה ערב של כיף ושהיא תביא דוגמניות".
המשטרה: "ומה היה כשהגעתם?"
בר: "הבנתי שהיא לא הביאה כלום, רק היא הייתה שם".
המשטרה: "מה היה כששלום ניסים הגיע? תכננתם לו כיפה אדומה?"
בר: "לאף אחד לא הייתה מטרה לפגוע בו. רצינו ערב כיפי. הוא הגיע, רץ ישר למרפסת, ראינו שהוא תחת השפעת סמים, אמרנו לו 'מה יש לך, תירגע, אל תקפוץ', כי הוא התיישב על המרפסת".
המשטרה: "ואז?"
בר: "בזמן הזה כבר לא היינו, נכנסנו פנימה לתת לו להירגע".
אלא שחקירתו של אוטמיזגין הותירה את החוקרים עם יותר סימני שאלה מתשובות. בין שאלה לשאלה שמר החשוד על זכות השתיקה, והיחידה החוקרת מנסה להרכיב כעת את רצף האירועים המדויק: כיצד התפתח המפגש שהסתיים במותו של שלום ניסים, מי הפעיל נגדו אלימות שגרמה לחבלות מובהקות בגופו והאם היה זה רצח מתוכנן.
נכון לעכשיו, השופט נוריאלי התרשם כי מדובר בחקירה סבוכה. היום הוארך מעצרם של השניים פאר וקריכילי, ומחר צפויים מאור אלישע ובר אוטמיזגין להגיע אף הם לבית המשפט בפתח תקווה, שם צפויה המשטרה לבקש את הארכת מעצרם בפעם הרביעית.
