עימות סוער פרץ אמש (שני) במליאת הכנסת בין שר לביטחון לאומי איתמר בן גביר לבין ח"כ פנינה תמנו-שטה (כחול לבן). לפי תמנו-שטה, בן גביר קרא לה "דפוקה ומטומטמת" במהלך ויכוח על טיפול המשטרה באירועי אלימות כלפי בני הקהילה האתיופית. לדבריה, הוא אף "נצמד אליה בצורה מאיימת", מה שהוביל אותה לפרוץ בבכי על דוכן המליאה. מטעמו של בן גביר טען כי תמנו-שטה "עברה על החוק כאשר הצביעה על נער אתיופי בדיון בוועדה ואמרה שהוא נעצר, ובכך חשפה קטין בניגוד לחוק וכך סיכנה את חייו. השר הגיב לדבריה, אך הוא לא נהג כלפיה באלימות".
לדברי תמנו-שטה, "העימות החל לא לעיני המצלמות, כשפניתי לשר בנוגע למעצר אלים של שני ילדים יוצאי אתיופיה, שאת אחד מהם הוא פגש כאן בכנסת. בתגובה הוא קרא לי 'דפוקה ומטומטמת' ונצמד מולי בצורה אלימה, על אף שביקשתי שיתרחק. האירוע לא תועד במצלמות אך יש לא מעט עדים".
"אני מוכנה לספוג הכול, גם מחילה על כבודי, לו רק היה השר מתייחס לאלימות המשטרתית כלפי בני הקהילה", אמרה. "אבל אלימות היא קו אדום. מאז 2019 נפתחו כ-30 אלף תיקים נגד יוצאי אתיופיה - וזה לא מפריע לו. מה ששובר זה השתיקה, כאילו הילדים שלנו הם הילד החורג של החברה הישראלית. מבן גביר אין לי ציפיות - כמו שלא דאג לחיפוש הילדה החטופה היימנוט".
תמנו-שטה הוסיפה: "אני לא מפחדת ממך. מי אתה שתדבר ככה לנשים, בטח לחברת כנסת. עלה לך! לא אתן לו ולאף אחד להיות אלים כלפיי או כלפי ילדי ישראל. הגיע הזמן שהמשטרה תבין - ילדים ממוצא אתיופי הם ילדים ישראלים שזקוקים לשוויון וביטחון".
האירוע הסלים עד כדי כך שתמנו-שטה פרצה בבכי מעל בימת הכנסת.
לשכת השר בן גביר מסרה בתגובה: "חברת הכנסת פנינה תמנו ניצלה ילד מהקהילה האתיופית וחשפה אותו למצלמות וסיפרה לכולם שיש לו כתם פלילי ולמעשה הרסה לו את החיים. במשך 4 שעות הסתובבה איתו בכנסת, כשהוא רעב ואפילו לא דאגה לו. השר לקח את הילד ללשכה נתן לו לאכול ולשתות, העלה את המפכ"ל על הקו על מנת לברר ולבדוק מה ואיך ניתן לעזור לילד - תמנו שטה חייבת להבין שיש דברים שלא עושים גם בשביל לייקים".
