שלושה ארונות חללים-חטופים הועברו הלילה לישראל והועברו להליך זיהוי במרכז הלאומי לרפואה משפטית. בתום הליך הזיהוי נמסרה הודעה רשמית למשפחותיהם של החטופים החללים אל"ם אסף חממי, סרן עומר מקסים נאוטרה וסמ"ר עוז דניאל, כי יקיריהם הושבו לישראל והושלם זיהויים.
אל"מ אסף חממי, מפקד החטיבה הדרומית, היה המפקד הבכיר ביותר שנפל בשבי חמאס. חממי הוגדר על ידי ארגון הטרור כ"אחד הקלפים הכי חזקים במשא ומתן" בין חמאס לישראל לקראת הסכם הפסקת האש.
בתוך כך, גורמים במערכת הבטחון העריכו כי חמאס ירצה להשאיר את גופתו של חממי לשלב האחרון של העסקה וכי הוא ידרוש תמורתו מחיר כבד נוסף במסגרת שחרור האסירים הבטחוניים מבתי הכלא בישראל. לכן, הודעת חמאס שבה תמונה של חילוץ גופתו הפתיעה גם את מערכת הבטחון.
כאמור, אל"מ חממי, היה הראשון ב-7 באוקטובר שיצא מאוגדת עזה לשטח כשהחלו שיגורי הרקטות על העורף הישראלי. הוא יצא לשטח במטרה לבדוק מקרוב את החשד לחדירות בגבול, לאחר שהשאיר בחמ"ל החטיבה את בנו הבכור. חממי, היה גם הראשון שהכריז על מלחמה ברשת הקשר. במהלך יציאתו לשטח, הוא נתקל עם החפ"ק שלו בחוליית מחבלים מטווח אפס באזור קיבוץ נירים ונלחם עד שנפל בקרב יחד עם לוחמי החפ"ק.
ברקע השבת גופתו, במערכת הבטחון עוסקים בימים האחרונים בבקשה של חמאס שהגיעה דרך המתווכות, לאפשר לחוליות מחבלים של חמאס שנצורים במנהרות במרחב השטח הפלסטיני שבשליטת צה"ל לצאת. עם זאת, גורמים בטחוניים התעקשו כי ישראל לא החליטה בנושא וכי המחבלים עדיין נצורים במרחב המדובר. הגורמים הללו, דחו את ההערכות כי ישראל הסכימה ל"מעבר בטוח" בתמורה לשחרור שלושת החללים החיילים, בהם אל"מ אסף חממי.
