משטרת בריטניה אמרה היום (ראשון) שמסע הדקירות שהתרחש אתמול ברכבת לא מוגדר כאירוע טרור, ושני העצורים - אזרחי המדינה - חשודים בניסיון רצח. בנוסף לכך, ארבעה מתשעת הפצועים באורח אנוש כבר שוחררו מבית החולים, ומצבם של היתר השתפר, פרט לשניים שנותרו בסכנת חיים.
"המשטרה ללוחמה בטרור השתתפה בתחילה בחקירה שלנו, אולם בשלב זה אין דבר המעיד על כך שזו הייתה תקרית טרור", אמר השוטר ג'ון לאבלס בתדרוך לעיתונאים. לדבריו, העצורים היו גבר שחור בן 32 וגבר בן 35 ממוצא קריבי. המניע עדיין לא ברור.
בעקבות ההתקפה, הרכבת שהייתה בדרכה ללונדון עצרה עצירת חירום בהאנטיגדון שבאנגליה, כ-130 ק"מ מצפון לבירה הבריטית.
עדי ראייה נוספים שהיו על הרכבת בזמן התקרית תיארו את המראות הקשים. נוסעים סיפרו כי מסע הדקירות החל כעשר דקות לאחר שהרכבת יצאה מפיטרבורו, וכי נראו פצועים רצים לאורך הקרונות בניסיון להתרחק מאדם חמוש בסכין. עד ראייה נוסף סיפר כי ראה גבר המחזיק סכין גדולה עומד על הרציף, בעוד שוטרים חמושים מכוונים לעברו את נשקם - ובהמשך הוא נורה באקדח טייזר ונעצר.
היחידה ללוחמה בטרור משתתפת בחקירה, אך ההתקפה טרם הוגדרה אירוע טרור. בתחילה, צוותי התגובה למסע הדקירות השתמשו בקוד "פלאטו", שמשמעותו בקרב המשטרה ושירותי החירום שמדובר באירוע טרור עם נפגעים. עם זאת, המשטרה אמרה שהגדרה זו בוטלה בהמשך.
ראש הממשלה קיר סטארמר אמר שזה אירוע "מחריד" ו-"מדאיג מאוד". "מחשבותיי עם כל הנפגעים, ותודתי נתונה לכוחות החירום על תגובתם המהירה", הוסיף בפוסט שפרסם ב-X.
הסכינאות הפכה למגיפה של ממש באנגליה ובווילס, לפני נתונים רשמיים, שאף תוארו בידי ראש הממשלה כ"משבר לאומי".
שר ההגנה ג'ון הילי אמר מוקדם יותר בריאיון לערוץ "סקיי ניוז" כי לפי ההערכה הראשונית, לא מדובר באיום רחב יותר על הציבור. "על פי ההערכה הראשונית, זה היה אירוע מבודד, תקיפה בודדת", אמר.
ראש הממשלה קיר סטארמר כינה את המקרה "מזעזע" ו"מדאיג מאוד", בעוד ששרת הפנים שבאנה מחמוד אמרה כי היא "עצובה מאוד" וביקשה מהציבור להימנע מהפצת שמועות והשערות.
הממשלה מנסה למנוע גל שמועות ברשתות החברתיות בעקבות האירוע, לאחר שב־2024 פורסמו טענות כוזבות ברשת בעקבות רצח שלוש ילדות בסאות'פורט שבצפון־מערב אנגליה - אירוע שהוביל למהומות נגד זרים שנמשכו ימים ברחבי המדינה.
הילי אמר לרשת BBC כי הוא בטוח שהמשטרה תפרסם מידע נוסף בהקדם. "הם יעדכנו אותנו בכל מה שיוכלו, ברגע שיוכלו", אמר, על רקע טענות של אנשי ימין שלפיהן המשטרה מנסה להצניע מעורבות של זרים בפשיעה.
עד ראייה בשם אולי פוסטר סיפר ל-BBC כי הוא נסע ברכבת כשמישהו עבר לידו וצעק ש"גבר דוקר את כולם, את כל מה שזז".
"הנחתי את היד שלי על כיסא, ואז הסתכלתי על היד וראיתי שהיא מכוסה דם. אחר כך הסתכלתי על הכיסא, והוא היה כולו דם. ואז הרמתי את הראש וראיתי שכל המושבים סביבי מלאים בדם", סיפר.
עד ראייה נוסף אמר לסקיי כי החשוד נראה מנופף בסכין גדולה לפני שנורה באקדח הלם על ידי המשטרה.
רמת האיום הנוכחית ממתקפת טרור בבריטניה מוגדרת כ"משמעותית" על פי שירותי הביטחון, דרגה שמשמעותה כי מתקפה נחשבת "סבירה להתרחש". לאחר כמה פיגועים קשים ב־2017, בריטניה חוותה שנים שקטות יחסית בעשור הנוכחי, אם כי בחודש שעבר נרצחו שלושה בני אדם במתקפה על בית כנסת במנצ'סטר, בזמן יום הכיפורים.
