וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פרשת שדה תימן: "החיילים ידליקו משואה כקורבנות של הפרקליטות הצבאית"

עודכן לאחרונה: 2.11.2025 / 13:56

ארבעה מהנאשמים בפרשה מסרו היום יחד עם בני משפחותיהם ועורכי דינם הצהרה לתקשורת בעקבות חקירת הפצ"רית לשעבר והחשד לתצהירים כוזבים לבג"ץ. אחד הנאשמים: "הלוחמים סוחבים את הגב של הממשלה. במקום חיבוק קיבלנו האשמות. לא נתתם לנו להגיב, עשיתם לנו משפט שדה"

הנאשמים בפרישת שדה תימן מגיבים לראשונה לפרישת הפצ"רית/רוני כנפו

הלוחמים סוחבים את הגב של הממשלה. במקום חיבוק קיבלנו האשמות. לא נתתם לנו להגיב, עשיתם לנו משפט שדה"

ארבעה מהנאשמים בפרשת שדה תימן מסרו היום (ראשון) הצהרה לתקשורת, יחד עם בני משפחותיהם ועורכי דינם מטעם ארגון חוננו. ההצהרה עסקה בהתפתחויות האחרונות בחקירת הדלפת הסרטון על ידי הפצ"רית יפעת תומר ירושלמי ובחשד למסירת תצהירים כוזבים לבג"ץ.

עורכי דינם של הנאשמים מסרו כי בכוונתם לדרוש לבטל את המשפט, לנוכח הממצאים העולים מהחקירה המתנהלת. ההצהרה צפויה להינתן בהשתתפות בני המשפחות ונציגי ארגון חוננו.

"התחקיר הזה היה גדול מדי לפצ"רית, אין דרך להמשיך את התהליך הזה בצורה הוגנת", אמרו עורכי הדין של הנאשמים. "אותם גורמי שליוו את החקירה וליוו את הפצ"רית ייעצרו, מדובר בשימוש חמור מאוד בכוחם. הפצ"רית עצמה הודתה שעשתה עברה חמורה מאוד. בעזרת השם ביום העצמאות הקרוב תראו את החיילים מדליקים משואה כקורבנות של הפרקליטות הצבאית. כל מי שפגע בחיילים שלנו יעמוד מאחורי סוגר ובריח".

"ירקו להם בפרצוף". אשתו של אחד הנאשמים בפרשה/צילום מסך, רוני כנפו

"המדינה שעליהם נלחמו, ירקה להם בפרצוף", אמרה אשתו של אחד הנאשמים. "במקום לחפש צדק חיפשו אשמים, והכי קל להפיל את הלוחמים. הפכו את הסיפור הפרשה לתכונית ריאלטי. הפצ"רית ניסתה להגן על עצמה, לא על האמת ולא על הצדק".

"בקרוב תהיה רעידת אדמה", הוסיפה.

אחד הנאשמים בפרשה אמר: "לא ביקשנו תהילה, ביקשנו רק צדק, ב-7 באוקטובר יצאנו להלחם לא שאלנו למה, ידענו שיש מדינה שצריך להגן עליה. עשרות לוחמים שסוחבים את הגב של הממשלה. במקום חיבוק קיבלנו האשמות. לא נתתם לנו להגיב, עשיתם לנו משפט שדה. אנחנו לא נשתוק, נמשיך להלחם על הצדק, בשביל כל מי שלבש מדים והגן עלהבית. לא ביקשנו רחמים, רק דבר אחד- צדק.

"אנחנו עומדים כאן מול כולם ומזכירים שמאחורי כל המתקפות עומדים חיילים אמיתיים".

ארבעת הנאשמים בפרשה/רוני כנפו

פרשת שדה תימן

בחודש פברואר האחרון הוגש כתב אישום נגד חמישה משרתי מילואים בגין עבירות של חבלה חמורה בנסיבות מחמירות והתעללות בנסיבות מחמירות, שביצעו בצוותא כלפי עצור ביטחוני אשר הוחזק במתקן המעצר שדה תימן. בכתב האישום מתואר גם כי אחד החשודים "הצמיד כלבה אל העצור".

לפי כתב האישום, הנאשמים נקטו אלימות קשה כלפי העצור, שכללה גם דקירה בעכוזו בחפץ חד אשר חדר סמוך לפי הטבעת שלו. בנוסף, לפי כתב האישום, מעשי האלימות גרמו לעצור לחבלות חמורות, ובהן שברים בצלעות, נקב בריאה וקרע פנימי ברקטום. האירוע התרחש בתאריך 5 ביולי 2024, בעת שהנאשמים שירתו במתקן הכליאה, לאחר שהונחו לערוך חיפוש בעצור, ולאחר שהובילו את העצור לאזור החיפוש כשהוא אזוק בידיו וברגליו, וכשעיניו מכוסות בפלנלית. במסגרת החקירה נאספו ראיות רבות, ובין היתר נאסף תיעוד רפואי נרחב ותיעוד ויזואלי אותנטי ממצלמות האבטחה במתקן המעצר.

עם פרוץ הפרשה נעצרו העותר וחבריו לצוות, וב-6 באוגוסט 2024, תוך כדי דיון בהארכת המעצר, נודע לסנגורים כי שודרה כתבה בערוץ 12 שבבסיסה עמדו חומרי חקירה מוכמנים שהודלפו והיו חסויים בפניהם. החומרים שהודלפו כללו סרטון ממצלמות האבטחה של המתקן הצבאי שדה תימן, שם היו כלואים מחבלי נוח'בה, חומר מודיעיני אודות מחבל בעל פרופיל מסוכנות גבוהה ותוצאות פוליגרף של שניים מהלוחמים - בדיקה שאינה משמשת כראיה בהליכים פליליים. דבר ההדלפה נמסר מיידית לשופט שדן במעצר, שהורה על בדיקה של ההדלפה - דבר שלא נעשה בזמנו. הסנגוריה הצבאית פנתה ליועצת המשפטית לממשלה ולמשנה לפרקליט המדינה על מנת שיורו על פתיחה בחקירה פלילית של האירוע.

בשבוע שעבר נפתחה חקירה פלילית בעקבות פרסום הסרטון, וכי נבדקת מעורבותם של גורמים בפרקליטות הצבאית בהדלפה. לפי גורם שמעורה בפרטים, התקבל מידע שקושר את הפצ"רית להדלפת הסרטון, שלפי החשד התרחשה בידיעתה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully