וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מחבלי חמאס תוקפים את נהג משאית הסיוע, גוררים אותו לשול - ובוזזים | צפו

עודכן לאחרונה: 1.11.2025 / 20:32

התיעוד בוצע על ידי מל"ט אמריקני בחאן יונס, כשבו נראים פעילי ארגון הטרור גונבים את תכולת הסיוע המיועד לתושבי הרצועה. מצבו של הנהג אינו ידוע בשלב זה

כוחות חמאס ברפיח/לפי סעיף

פיקוד המרכז של צבא ארצות הברית מסר לפני שעה קלה כי אתמול תועדו בני אדם החשודים כמחבלי חמאס כשהם בוזזים משאית סיוע שהייתה חלק משיירה הומניטרית, בדרכה לחלק סיוע לתושבי צפון חאן יונס מטעם גורמים בינלאומיים.

לפי ההודעה, המידע התקבל באמצעות תיעוד ויזואלי מרחפנים מסוג MQ-9 שטסו מעל הרצועה לצורך מעקב אחר יישום הפסקת האש בין ישראל לחמאס. על פי הדיווח, המחבלים תקפו את נהג המשאית, גררו אותו לשול הדרך, ולאחר מכן גנבו את המשאית ותכולת הסיוע. מצבו של הנהג אינו ידוע בשלב זה.
לפי פיקוד המרכז האמריקני, בשבוע האחרון הוכנסו לרצועת עזה יותר מ־600 משאיות ביום ובהן סחורות מסחריות וסיוע הומניטרי, כחלק ממאמץ בינלאומי מתואם. בפיקוד התריעו כי האירוע הנוכחי "פוגע במאמצים אלו".

שר החוץ האמריקני, מרקו רוביו, הגיב לתיעוד המקומם: "חמאס ממשיך למנוע מתושבי עזה את הסיוע ההומניטרי שהם זקוקים לו נואשות. הבזיזה הזו פוגעת במאמצים הבינלאומיים התומכים בתוכנית 20 הנקודות של הנשיא טראמפ, שנועדה לספק סיוע חיוני לאזרחים חפים מפשע. חמאס הוא המכשול. עליהם להניח את נשקם ולהפסיק את הביזה, כדי שעזה תוכל לזכות בעתיד טוב יותר".

רחפן אמריקאי מצלם משאית סיוע שנבזזה על ידי חמאס בעזה/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

כ־40 מדינות וארגונים בינלאומיים מיוצגים במרכז התיאום האזרחי־צבאי (CMCC) בקריית גת הפועל לקדם את הזרמת הסיוע ההומניטרי, הלוגיסטי והביטחוני לרצועת עזה.

  • עוד באותו נושא:
  • חמאס

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully