ביקורת במשטרה על מכתבה של ראש אגף המבצעים לשעבר במשטרה, ניצב (בדימוס) סיגל בר צבי, בעניין תפקודו של המחוז הדרומי ומי שעמד בראשו בזמן מתקפת שבעה באוקטובר - ניצב אמיר כהן.
גורמים בכירים מותחים ביקורת על בר צבי ואומרים לוואלה: "אנו מאוכזבים מכך שקצינה בכירה לשעבר, שעד לא מזמן פיקדה לצד השוטרים, מכפישה אותם כעת בטענות שווא. מפקד המחוז הדרומי קיבל החלטות בשטח שהצילו חיי רבים". בתוך כך, גם משפחות של שוטרים שנפלו במתקפה זועמים על הדברים: "היא צריכה להתבייש".
דבר שליחת המכתב למבקר המדינה, על ידי מי שבזמן מתקפת שבעה באוקטובר שימשה כראש אגף המבצעים במשטרה, פורסם בעיתון הארץ. במכתב, אליו מתייחסים במשטרה כאל לא פחות מכתב אישום וכרעידת אדמה בארגון, טענה בר צבי בין היתר כי המחוז הדרומי התנהל בכאוס מוחלט ושפיקוד המחוז בראשות ניצב אמיר כהן כשל במשימתו וכך גם הלוחמים והשוטרים שתחת פיקודו. כהן סיים השנה את תפקידו במחוז דרום, יצא לשנת לימודים והוא צפוי להתמנות לתפקיד המזכיר הביטחוני של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר.
גורמים במשטרה טענו באוזניי וואלה כי במתקפת הטרור בשבעה באוקטובר היו אלה שוטרי משטרת ישראל שיצאו מבתיהם להלחם עם נשקם האישי, חילצו והצילו אזרחים רבים, בלמו את הגעת המחבלים לאזורים נוספים - תוך חירוף נפשם וגופם. "58 שוטרים גיבורים נהרגו ביום שחור זה ומאות נפצעו בגופם ובנפשם. אמיר כהן הוא גיבור ישראל, שזיהה מיד את גודל האירוע, הכריז על מצב מלחמה "פרש פלשת" ויצא להלחם נגד המחבלים יחד עם שוטרות ושוטרים רבים", הדגישו אותם גורמים. "הוא המשיך להלחם גם לאחר שנפצע, חיסל מחבלים רבים וקיבל החלטות פיקודיות גורליות תחת אש, העיקרי שבהם הוא הריסת תחנת המשטרה של שדרות על המחבלים שהיו בפנים ובכך הציל אזרחים רבים שהיו בסמוך".
משפחות שכולות של שוטרים שנפלו בקרבות הביעו זעם וכאב על הדברים. "הקצינה לא היתה בשטח ביום המתקפה בעוד שבני משפחותינו נלחמו עד נשימתם האחרונה והצילו את המדינה", אמרה קרובת משפחה של שוטר שנפל. אחת האמהות השכולות שבנה השוטר נפל בקרבות אמרה: "היא צריכה להתבייש. באיזה זכות היא מטנפת על הילד שלי הי"ד ועל המשטרה?".
