הבוקר (ראשון) הגיש המוזיקאי והפעיל החברתי יואב אליאסי, המוכר בשם הבמה "הצל", תביעת לשון הרע נגד יו"ר מפלגת הדמוקרטים, ח"כ לשעבר יאיר גולן, בבית משפט השלום בתל אביב. סכום התביעה עומד על 180 אלף שקלים, ובמרכזה פרסום של גולן ברשתות החברתיות, שלטענת אליאסי "הציג אותי כאדם אלים, מסוכן ופשיסט".
על פי כתב התביעה, גולן פרסם התייחסות לשלט חוצות של מפלגתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, שבו הופיעה גם דמותו של אליאסי. "הפרסום שפרסם הנתבע צייר את התובע כאדם אלים, כזה שיסלק את אויבי מפלגתו של בן גביר יחד עם אחרים ששמם הוזכר בפרסום", נכתב. עוד הוסיף אליאסי כי גולן קבע על גבי הפוסט: "ככה נראה פשיזם".
בכתב התביעה נטען כי "הנתבע השפיל את התובע בעיני הבריות, עשה אותו מטרה ללעג ולבוז, ביזה אותו וייחס לו תכונות דמיוניות. נוכח היות הנתבע איש ציבור, העצים את הפגיעה בתובע בצורה אנושה".
בשיחה עם וואלה אמר אליאסי: "מר פה גדול גולן חשב שהוא ישתיק אותי בתביעת השתקה בגלל מה שצ'אט ג'יפיטי כתב עליו. הוא שכח שהבלגתי על דברי הבלע שלו עליי ועל מחנה הימין, עד שהוא עבר איתי את הגבול. התביעה שלי היא לא רק אישית היא גם בשם לוחמי צה"ל שאותם הוא כינה 'אנשים שהורגים תינוקות כתחביב'. מביש שגולן חושב שהוא ראוי להנהיג סיעה של יותר משני אנשים. אני בטוח שבית המשפט יראה לו את הדרך הראויה להתנהג".
עו"ד יניב לנקרי, המייצג את אליאסי, אמר לוואלה: "נראה שיאיר גולן, ששחרצובות לשונו ידועות ולא רק מהאמירות הקשות שלו במלחמת חרבות ברזל, סבר שמרשי יעבור לסדר היום כשהוא משווה אותו לאדם אלים ושאר ירקות. אנו מאמינים שבית המשפט לא יתעלם מהדיבה שהופנתה כלפי מרשי כסכין משוננת".
מהדמוקרטים נמסר לוואלה בתגובה: "יאיר גולן נולד בשם יאיר גולן ולא 'גולנדר'. די בשימוש בשם שגוי ומניפולטיבי להעיד על התביעה כולה זו מבוססת על רצף שקרים ועובדות לא נכונות". עוד המשיכו וטענו כי
"מדובר בתביעה מופרכת לחלוטין, על פרסום משנת 2022 שלא ניתן למצוא בו ולו בדוחק לשון הרע על הנתבע". יתרה מכך, במפלגתו של גולן סבורים ש"תביעה זו הינה "תביעה שכנגד" שהוגשה במטרה לשמש משקל נגד (מלאכותי) במסגרת הליך משפטי אותו מנהל יאיר גולן נגד מפיצי שקרים וקונספירציות ברשת, בהם יואב אליאסי ונוספים".
לבסוף הבהירו: "נמשיך להילחם במכונת הרעל ובמפיצי השקרים ברשתות ללא מורא וללא משוא פנים. וכל מי שירעיל ישלם!".
