שופט בית משפט השלום בראשון לציון, מנחם מזרחי, דחה היום (ראשון) את בקשת המשטרה להאריך ב-180 יום את צו התפיסה לשני ניידיו ומחשבו של יונתן אוריך. השופט סירב לקבל את הבקשה לאחר שהמשטרה לא הציגה בפניו בדיון דו"ח סודי המפרט את מצב החקירה והתקדמותה. המשטרה צפויה להגיש ערר על ההחלטה לבית המשפט המחוזי.
כזכור, במסגרת פרשת "קטארגייט", חוקרי המשטרה והשב"כ חוקרים חשד לפיו יועצי ראש הממשלה אלי פלדשטיין ויונתן אוריך קיבלו כספים מממשלת קטאר במקביל לעבודתם בלשכת נתניהו, בתמורה לקידום האינטרסים שלה תוך ניגוד עניינים ואף פגיעה בביטחון המדינה.
לאורך החקירה, פלדשטיין ואוריך נעצרו ושוחררו למעצר בית תחת תנאים מגבילים. לאחרונה בית המשפט המחוזי מרכז בלוד הפך את ההחלטה של בית משפט השלום והורה כי אוריך ימשיך להיות מורחק מעבודתו עם נתניהו במסגרת התנאים המגבילים החלים עליו. חשוד נוסף הוא יועצו לשעבר של נתניהו ישראל איינהורן.
במהלך החקירה, ראש הממשלה נתניהו מסר עדות פתוחה ואינו נחקר באזהרה. במסגרת החלטתו של נשיא בית משפט השלום בראשון לציון, השופט מנחם מזרחי ציטט חלקים מאותה עדות: "ראש הממשלה, בחקירתו, הגדיר את החשוד כיועץ מדיני. הוא מסר שהחשוד היה דובר מפלגת הליכוד, ואף שימש דוברו, והיה חלק ממערך ההסברה, אך לא קיבל שכר מן המדינה אלא מהמפלגה. הוא לא נכנס לדיונים מסווגים, והדגיש כי בהחלט מותר לחשוד לבצע עבודות עצמאיות".
