וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דיווח: וושינגטון רותחת - טראמפ שלח מסר תקיף לנתניהו דרך סגנו

עודכן לאחרונה: 24.10.2025 / 8:30

בבית הלבן גובר התסכול מהתקיפה בעזה ומהצעות הסיפוח שעלו בכנסת. לפי הדיווח, סגן הנשיא ואנס העביר לנתניהו בירושלים אזהרה ברורה מטעם הנשיא טראמפ, במאמץ למנוע את קריסת הפסקת האש

טראמפ מתייחס לפירוק חמאס מנשקו/רויטרס

התסכול בבית הלבן ביחס לישראל הולך וגובר לאור על רקע התקיפה הנרחבת בעזה ביום ראשון והצעות הסיפוח שעלו בכנסת - כך דווח ב"אתר פוליטיקו", שלפיו הביקורים הרצופים של בכירי הממשל בישראל בימים האחרונים נועדו להבטיח שהפסקת האש השברירית לא תקרוס. בוושינגטון, לפי הדיווח, רואים בהתפתחויות האחרונות הללו כמזיקות.

סגן הנשיא ג'יי די ואנס שלח "מסר נחרץ" מהנשיא טראמפ במהלך הפגישה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בירושלים ביום רביעי, כף לפי שני בכירים שצוטטו באתר ומעורים בשיחות.

אחר שישראל הבטיחה לארצות הברית כי תגובתה למתקפת חמאס שהרגה שני חיילים תהיה זהירה ומוגבלת, תקיפת הנגד הובילה למותם של יותר מ־40 אזרחים. בכירים אמריקנים הביעו תסכול רב על חומרת המתקפה, ואמרו לבעלת ברית ערבית כי ישראל "יצאה משליטה", כך לפי אחד משני מקורות המעורים בשיחה.

נוקף אצבע. דונלד טראמפ/רויטרס

הכעס בממשל האמריקני, שנשמר עד כה בעיקר מאחורי הקלעים, החל לצוף גם בפומבי. בריאיון שפורסם ביום חמישי רמז הנשיא טראמפ כי ישראל עלולה לאבד את תמיכת ארצות הברית אם תספח את הגדה המערבית.

בנוסף לכך, בכירי ממשלו - ואנס, שר החוץ מרקו רוביו, והשליחים המיוחדים סטיב ויטקוף וג'ארד קושנר, מתחו אף הם ביקורת פומבית על ישראל. "ההצהרות הפומביות משקפות את תחושת הנשיא בנושא", אמר גורם בבית הלבן, שדיבר בעילום שם, על התרעמות בוושינגטון.

דוברת הבית הלבן, אנה קלי, אמרה כי "תוכנית השלום של הנשיא פועלת, והממשל עובד בצמוד עם ישראל ליישומה. הביקורים הרשמיים של בכירי הצוות מעידים על מחויבותו של הנשיא להשגת שלום מתמשך במזרח התיכון".

די, שילמתם מספיק

4 מנויים ב-100 שקלים וגם חודש חינם! וואלה מובייל חוסכת המון

לכתבה המלאה

"שלח מסר נחרץ מטראמפ". ואנס ונתניהו/אתר רשמי, מארק ישראל סלם/הג'רוזלם פוסט

סגן הנשיא ואנס, לפני שעזב את ישראל אתמול, אמר כי הוא בטוח בהתקדמות לעבר השלב השני בהסכם של טראמפ.

עוד נכתב בדיווח של פוליטיקו כי נתניהו "חש היטב את זעמו של טראמפ". ראש הממשלה פרסם הודעה - באנגלית - שבה הוא תקף את ההצבעה על החלת ריבונות בשטחים, שבה תמכו גם חלק מחברי הקואליציה.

במקביל, נתניהו נתון בלחץ כבד כל עוד גופות חטופים נמצאות ברצועת עזה, כך שהשלב הראשון בהסכם טרם הושלם. טראמפ הבטיח למנהיגים ערביים כי ישראל לא תספח את הגדה המערבית בפגישה שנערכה בחודש שעבר באו"ם, אותה פגישה שבה, לפי גורמים בממשלו, גיבש את התוכנית שהובילה להסכם. כשנשאל אתמול על הצבעת הכנסת, השיב בביטול: "אל תדאגו לגבי הגדה המערבית, אוקיי? ישראל לא הולכת לעשות שם כלום, היא מתנהגת יפה מאוד".

"חש היטב את זעמו של טראמפ". נתניהו/ראובן קסטרו

עם זאת, שעות קודם לכן מתח ואנס ביקורת חריפה על המהלך, וכינה אותו "תרגיל טיפשי במיוחד", התבטאות יוצאת דופן שאותה שחרר לפני שהמריא מישראל וזמן קצר לאחר פגישתו עם נתניהו.

גורם המקורב לסגן הנשיא אמר כי הפגישה הייתה "חיובית ומועילה". רוביו, שהגיע גם הוא לישראל אתמול, אמר לפני צאתו מוושינגטון כי הצבעת הכנסת "מאיימת על הסכם השלום: הם דמוקרטיה, יש להם הצבעות ודעות שונות, אבל כרגע זהו צעד שעלול להיות מזיק ולא מועיל".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully