וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סקר מעריב: נתניהו מאבד מנדטים - איזנקוט ולפיד מטפסים

עודכן לאחרונה: 24.10.2025 / 9:31

64% תומכים בהקמת ועדה שתמונה על ידי נשיא בית המשפט העליון. הקואליציה מאבדת 2 מנדטים - ועומדת על 50 בלבד. סמוטריץ', גנץ והנדל לא עוברים את אחוז החסימה | כל הנתונים

ראש הממשלה בנימין נתניהו בפתח ישיבת הממשלה. 19 באוקטובר 2025/עומר מירון/ לע״מ, סאונד: ניר שרף/ לע״מ.

לאחר ימים סוערים במיוחד עם פתיחת מושב החורף של הכנסת וביקורו של סגן נשיא ארצות הברית ג'יי די ואנס והצעות חוק שנויות במחלוקת בלשון המעטה שעברו בקריאה טרומית, סקר מעריב שמתפרסם היום (שישי) מביא את נתונים על אודות נדנדת המנדטים של הגושים הפוליטיים.

הקואליצייה רושמת ירידה של שני מנדטים ומגיעה ל-50, אך לא באשמת הליכוד שנשאר ב-26 מנדטים, אלא בעיקר בשל ירידתה של הציונות הדתית אל מתחת לאחוז החסימה עם 2.6% תמיכה בלבד. ש"ס שעומדת על תשעה מנדטים ועוצמה יהודית שעומדת על שמונה - מתחזקות במנדט כל אחת. מנגד, בגוש האופוזיציה מקבלת השבוע מפלגת המילואימניקים 2.1% תמיכה ויורדת אל מתחת לאחוז החסימה, יחד עם כחול לבן שעומדת על 2.9% תמיכה בלבד. ישר של איזנקוט שמתחזקת בשלושה מנדטים ויש עתיד שעולה בשניים מגיעות למספר זהה של 9 מנדטים כל אחת.

נתניהו/ראובן קסטרו

למי תצביע?

  • הליכוד בראשות בנימין נתניהו - 26 (בשבוע שעבר - 26)
  • בנט 2026 - 19 (בשבוע שעבר - 20)
  • הדמוקרטים בראשות יאיר גולן - 12 (בשבוע שעבר - 11)
  • ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן - 10 (בשבוע שעבר - 9)
  • ש"ס בראשות אריה דרעי - 9 (בשבוע שעבר - 8)
  • יש עתיד בראשות יאיר לפיד - 9 (בשבוע שעבר - 7)
  • ישר! עם איזנקוט - 9 (בשבוע שעבר - 6)
  • עוצמה יהודית בראשות איתמר בן גביר - 8 (בשבוע שעבר - 7)
  • יהדות התורה בראשות גפני - 7 (ללא שינוי מהשבוע שעבר)
  • חד"ש-תע"ל בראשות איימן עודה ואחמד טיבי - 6 (בשבוע שעבר - 5)
  • רע"מ בראשות מנסור עבאס - 5 (ללא שינוי מהשבוע שעבר)
  • מפלגת המילואימניקים בראשות יועז הנדל - 0 (בשבוע שעבר- 5)
  • הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ' - 4 (בשבוע שעבר- 0)
sheen-shitof

עוד בוואלה

תרפיית מציאות מדומה: טיפול להתמודדות עם חרדה

בשיתוף zap doctors

סקר מעריב. 23 באוקטובר/עיבוד תמונה, מערכת וואלה
סקר מעריב. 23 באוקטובר/עיבוד תמונה, מערכת וואלה

רוב ברור תומך בהקמת ועדת חקירה ממלכתית

מהסקר עולה ולא בפעם הראשונה, כי רוב הציבור הישראלי - כ-64%, תומך בהקמת ועדת חקירה ממלכתית לאירועי השבעה באוקטובר שתמונה על ידי נשיא בית המשפט העליון. 22% מתנגדים לכך ו-14% חסרי דעה בנושא. בחלוקה למחנות הפוליטיים נמצא רוב מוחלט - 88% ממצביעי האופוזיציה שתומכים בוועדה כזו. גם בקרב מי שמתכוונים להצביע בבחירות הבאות לאחת ממפלגות הקואליציה הנוכחית יש שיעור משמעותי של 33% התומכים בוועדת חקירה ממלכתית, 48% מהם מתנגדים ו- 19% חסרי דעה.

בקרב מי שמתכוונים להצביע לליכוד בבחירות הבאות, ישנם יותר תומכים - 43% ממתנגדים - 39%. ההתנגדות הגבוהה ביותר לוועדת חקירה ממלכתית היא בקרב מצביעי הציונות הדתית, שרשמה 81% מתנגדים, ו-19% תומכים, ובעוצמה יהודית ישנם 68% מתנגדים ו-27% תומכים.

סקר מעריב. 23 באוקטובר/עיבוד תמונה, מערכת וואלה
סקר מעריב. 23 באוקטובר/עיבוד תמונה, מערכת וואלה

כוח בינלאומי ברצועת עזה: מה הציבור הישראלי חושב?

על פי נתוני הסקר, רוב הישראלים, כ-58%, חוששים שכניסת כוח בינלאומי לרצועת עזה תמנע מישראל לפעול נגד החמאס אם וכאשר יהיה בכך צורך. 26% אינם חוששים מכך ו-16% אינם יודעים. החשש גבוה במיוחד בקרב מצביעי הקואליציה, 73%, אבל גם רוב מצביעי האופוזיציה, 52%, שותפים לו. 

הסקר נערך ב-23-22 באוקטובר. ענו עליו 500 משיבים המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת במדינת ישראל מגיל 18 ומעלה, יהודים וערבים. טעות הדגימה המרבית בסקר זה היא 4.4%.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully