המנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי, דחה ביום שני את הצעתו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לחידוש השיחות בין המדינות, והכחיש את טענתו של טראמפ כי ארה"ב השמידה את היכולות הגרעיניות של איראן.
טהראן וושינגטון קיימו חמישה סבבים של מגעים עקיפים בנושא הגרעין, שהסתיימו לאחר עימות בן 12 ימים ביוני, שבמהלכה הפציצו ישראל וארצות הברית מתקנים גרעיניים באיראן.
"טראמפ אומר שהוא איש של עסקאות, אבל אם עסקה מלווה בכפייה ותוצאותיה נקבעו מראש, זו איננה עסקה אלא כפייה ובריונות פוליטית", אמר חמינאי, לפי כלי התקשורת הרשמיים באיראן.
בשבוע שעבר אמר טראמפ בנאומו בכנסת כי "יהיה נהדר" אם וושינגטון תוכל לנהל משא ומתן על "הסכם שלום" עם טהראן, בעקבות תחילת הפסקת האש בעזה בין ישראל לבין חמאס.
"נשיא ארצות הברית מתפאר בכך שהם הפציצו והשמידו את התעשייה הגרעינית של איראן. טוב מאוד -תמשיך לחלום!" הוסיף חמינאי. "מה זה בכלל נוגע לאמריקה אם יש לאיראן מתקנים גרעיניים או אין? ההתערבויות האלה אינן ראויות, שגויות וכפייתיות".
מדינות המערב מאשימות את איראן בפיתוח חשאי של פצצה גרעינית באמצעות העשרת אורניום, ודורשות ממנה להפסיק פעילות זו. טהראן מכחישה כי בכוונתה לייצר נשק גרעיני וטוענת שהתכנית הגרעינית שלה מיועדת אך ורק למטרות אנרגיה אזרחיות.