וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הותר לפרסום: שני חיילי צה"ל נהרגו בתקרית ברצועת עזה

עודכן לאחרונה: 19.10.2025 / 20:01

שני החיילים שנהרגו הם רב-סרן יניב קולא, ששימש כמפקד פלוגה בחטיבת הנח"ל וסמ"ר איתי יעבץ, ששירת כלוחם גם הוא בחטיבת הנח"ל. באותו אירוע בו נהרגו השניים נפצע לוחם מילואים מכוח צמ"ה. בתגובה לתקרית הקשה - צה"ל תקף מטרות טרור ברצועת עזה

תיעוד מחיסול מחבלים בצפון רצועת עזה/דובר צה"ל

צה"ל התיר הערב (ראשון) לפרסום כי שני חיילי צה"ל נהרג היום בתקרית מול מחבלי חמאס בדרום רצועת עזה:

שני החיילים שנהרגו הם רב-סרן יניב קולא, בן 26, ממודיעין מכבים רעות, ששירת כמפקד פלוגה בגדוד 932 של חטיבת הנח"ל, וסמ"ר איתי יעבץ, בן 21, ממודיעין מכבים רעות ששירת כלוחם בתכנית ארז בגדוד 932 של חטיבת הנח"ל.

באותו אירוע נפצע באורח קשה לוחם מילואים. הלוחם פונה לקבלת טיפול רפואי בבית חולים, משפחתו עודכנה.

העיר מודיעין מרכינה את ראשה לאור האובדן הגדול ומחבקת את משפחות קולא ויעבץ, כך נמסר בהודעת ראש העייריה. "יניב ואיתי, בוגרי מערכת החינוך העירונית, שהתחנכו על ערכי אהבת האדם והמדינה. כל אחד בדרכו, בגבורה, בענווה ובמסירות", כתב חיים ביבס בפוסט בפייסבוק.

רס"ן יניב קולא/דובר צה"ל
סמ"ר איתי יעבץ/דובר צה"ל

מצה"ל נמסר כי בהובלת פיקוד הדרום, הכוחות תקפו בשעות האחרונות באמצעות מטוסי קרב וכלי טיס של חיל האוויר ובארטילריה, עשרות מטרות טרור של ארגון הטרור חמאס ברחבי רצועת עזה, בעקבות הפרת הסכם הפסקת אש מוקדם יותר היום.

בין המטרות שהותקפו, אתרים לאחסון אמצעי לחימה, תשתיות צבאיות ששימשו מחבלים לפעילות טרור, עמדות ירי, חוליות מחבלים ותשתיות טרור נוספות.

כמו כן, צה"ל תקף לפני זמן קצר באמצעות מטוסי קרב של חיל האוויר ועם יותר מ-120 חימושים, תוואי תת-קרקעי של ארגון הטרור חמאס באורך של שישה קילומטרים. התוואי שימש את ארגון הטרור חמאס לקידום מתווי טרור נגד מדינת ישראל.

החלל שמואל גד רחמים/דובר צה"ל

בשבוע שעבר מת מפצעיו רס"ר (מיל') שמואל גד רחמים, בן 31 מגבעת זאב, לוחם מגדוד 7015, חטיבה דרומית, לאחר שנפצע באורח קשה בשבעה באוקטובר 2025 בקרב בדרום רצועת עזה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully