הנסיך הבריטי אנדרו אמר ביום שישי כי יוותר על השימוש בתוארו "דוכס יורק", לאחר שנים של ביקורת על התנהגותו ועל קשריו עם עבריין המין האמריקני המנוח ג'פרי אפשטיין.
מעמדו של אנדרו, אחיו הצעיר של המלך צ'ארלס ובנה השני של המלכה המנוחה אליזבת, ספג פגיעה קשה בשנים האחרונות, במיוחד בשל קשריו עם אפשטיין. עם זאת, נחשף גם כי אחד ממקורביו העסקיים נחשד על ידי הממשלה כסוכן ריגול סיני.
בהצהרה שמסר, אמר אנדרו כי "ההאשמות המתמשכות נגדי" מסיטות את תשומת הלב מעבודתו של אחיו הבכור, המלך צ'ארלס, ומהעשייה הרחבה יותר של משפחת המלוכה הבריטית.
"על כן, לא אשתמש עוד בתואר או בכיבודים שהוענקו לי. כפי שאמרתי בעבר, אני מכחיש בתוקף את ההאשמות נגדי," אמר אנדרו בהצהרה.
אנדרו, בן 65, שממוקם שמיני בסדר הירושה לכתר, נחשב בעבר לקצין צי נאה ורב־תעוזה, ושירת בצבא במהלך מלחמת פוקלנד מול ארגנטינה בראשית שנות ה־80.
אך בהמשך רכש מוניטין של נסיך פלייבוי, וב־2022 נשללו ממנו רוב תואריו והוא הוסר מכל תפקידיו הרשמיים במשפחת המלוכה בשל קשריו עם אפשטיין.
באותה שנה הוא הגיע להסדר משפטי עם וירג'יניה ג'ופרה, שמתה באפריל האחרון. היא תבעה אותו בטענה שתקף אותה מינית כשהייתה נערה. אנדרו הכחיש תמיד את גרסתה — סוגיה שחזרה לכותרות בשבוע האחרון עם פרסום ספר הזיכרונות שלה.