וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חברי המפלגה זעמו, השר סופר תקף: "ידי רעדה"

עודכן לאחרונה: 15.10.2025 / 14:19

התכתבות סוערת בקבוצת חברי המרכז של מפלגת הציונות הדתית: חברים בקבוצה ביקרו את השר אופיר סופר על תמיכתו בעסקה לשחרור החטופים. סופר הסביר את החלטתו: "ההסכם רחוק מלהיות מושלם, אבל חייבים לסגור אותו. זו הייתה הצבעת מצפון"

תיעוד הקלטה של ח"כ אופיר סופר/ראובן קסטרו, תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א לחוק זכויות יוצרים

שר העלייה והקליטה אופיר סופר, השר היחיד ממפלגת הציונות הדתית שתמך בעסקת החטופים שאושרה בממשלה, התייחס אמש (שלישי) לביקורת שנשמעה כלפיו בתוך המפלגה - והבהיר כי ההחלטה שקיבל הייתה קשה אך הכרחית. בקבוצת הוואטסאפ הסגורה של חברי מרכז הציונות הדתית כתב סופר: "אין ספק שההסכם רחוק מלהיות מושלם, והוא הסכם קשה. אני לא אומר כקלישאה - ידי רעדה כשהצבעתי בעד".

נשלח בקבוצה קטע וידאו שהסביר מדוע תמך סופר בעסקה, אך חברי הקבוצה הגיבו בכעס: "זלזול בחברי הקבוצה והפיכתם להעתק-הדבק, מרגע שהשר סופר בחר לפעול באופן שונה מהיו"ר הוא היה צריך להבהיר כאן בקבוצה את עמדתו. הוא נעלם ולא הסביר כאן", כתב אחד החברים.

אחר כתב: "אשמח לדעת השר אופיר היקר, אם אתה פועל עכשיו גם לשיחרור האסירים היהודים? ולפחות לאוליאל בן עמירם, שכל ההרשעה שלו עם המון סימני שאלה?".

אופיר סופר מזכ"ל האיחוד הלאומי בהצבעות ליו"ר האיחוד הלאומי ולרשימת המפלגה לכנסת, קראון פלאזה ירושלים, 14 בינואר 2019/ראובן קסטרו

היו גם מי שתמכו: "למרות המחירים המזעזעים, אני חושב שזאת הזדמנות פז לסיים את אחת הבעיות האסטרטגיות שלנו, עם כל זה שאידיאולוגית יש לי בעיה עקרונית עם העלאתם למקום הראשון במטרות המלחמה, רבים מהעם שלנו שם. העסקה מאפשרת לנו לקדם עונש מוות שירוקן את בתי הכלא".

בתגובה לשיח על עונש מוות למחבלים נכתב: "חייבים לדחוף לזה בכל הכוח, תשכחו מזה שנשכח מעונש מוות, אין שום סיבה שלא נהרוג על כיסא חשמלי כל מחבל".

sheen-shitof

עוד בוואלה

הצטרפו לוואלה פייבר ותהנו מאינטרנט וטלוויזיה במחיר שלא הכרתם

בשיתוף וואלה פייבר

"אין ברירה". אופיר סופר/מערכת וואלה, דוברות משרד העלייה והקליטה

"יכול להיות שגם לא יהיה פירוז לעולם"

"כששמים חוסם עורקים יש לזה השלכות, אבל אין ברירה", אמר סופר בהקלטה שהגיעה לידי וואלה, בתגובה לחברי הקבוצה. "אף אחד לא דמיין שנצליח להגיע להסכם כזה ולהחזיר את כל ה-20 חטופים בבת אחת. הרבה דברים נעשו הפעם בצורה הרבה יותר נחושה ומשמעותית מהעסקה הקודמת".

"בשביל להגיע להישג נכון בפעולה, אז יש את הפעולה הצבאית ויש את הפעולה המדינית. יש את המאמץ הצבאי ויש את המאמץ המדיני. יכול להיות פעמים שהמאמץ הצבאי יהיה עצום, חזק, אבל בלי תחליט שתסגור את ההיבט המדיני כמו שצריך,אנחנו לא נגיע לשום מקום", הוסיף סופר.

סופר ציין כי הוא מודע למחלוקת הציבורית סביב ההחלטה אך פעל לפי אמונתו האישית: "זו החלטה שמצביעים בה לפי צו מצפון. ברור לי שההשלכות קשות - אבל כך חשבתי, וזה מה שסברתי".

"בהקשר של השמדת חמאס, אנחנו ממשיכים להחזיק ב-52 אחוזים מהשטח", אמר. "ואנחנו לא יוצאים משם עד שאין פירוז. מתי יהיה פירוז? אלוקים יודע. יכול להיות שגם לא יהיה פירוז לעולם".

השר נשאל: איך מגדירים מתי יש "פירוז"? - וענה: "צוות בראשות הנשיא טראמפ".

"רק לחץ צבאי מחזיר חטופים". סמוטריץ'/ראובן קסטרו

בישיבת הממשלה שהתרחשה בליל יום חמישי האחרון, השרים איתמר בן גביר, בצלאל סמוטריץ', יצחק וסרלאוף ועמיחי אליהו, הצביעו נגד העסקה. סמוטריץ', שלא מכבר התנגד נחרצות למתווה טראמפ לסיום המלחמה והשבת החטופים, אתמול כבת בפוסט קצר בחשבונו ברשת החברתית X: "רק לחץ צבאי מחזיר חטופים".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully