ארבעה צעירים ישראלים נעצרו היום (שלישי) באי התאילנדי קו פה נגאן ("קופנגן") בחשד לאחזקה ושימוש בקוקאין ואקסטזי, אחרי ששוטרים הוזעקו למסיבה רועשת - על רקע סיום המלחמה. על פי התקשורת המקומית שדיווחה על המעצר, משטרת התיירות פשטה על וילה באי בשעה 2:40 לפנות בוקר, בעקבות תלונות על הרעש מתיירים שהתארחו בסמוך. השוטרים מצאו במקום את הישראלים בגילאי 26-27, שלדברי המשטרה "התנהגו בצורה חשודה, דיברו בצורה לא ברורה וניסו להסתיר דברים שהיו מונחים על השולחן". המשטרה טוענת כי "הדברים" התבררו כסמים מסוג קוקאין ו-MDMA.
על פי הדיווח, הארבעה, שהזדהו כדניאל, דוד, כפיר וגיא, חיילים בחופשה, סיפרו למשטרה כי רכשו את הסמים מחברים ישראלים אחרים כדי "לחגוג את הכרזת הפסקת האש בעזה". הם אמרו כי 10-15 ישראלים נכחו במסיבה, כאשר רובם עזבו לאחר תלונת הרעש הראשונית. הם הועברו לתחנת המשטרה של קופנגן לצורך הליכים משפטיים לאחר שבדיקות שתן העלו שרידי סמים.
באי יש בעת האחרונה טענות וקריאות "הצילו את קופנגן", המביעות תסכול על רקע "נהירה של תיירים ישראלים שחלקם לא מכבדים את החוק, את המקומיים ואת התיירים האחרים". הרשויות טוענות מנגד כי הן עוקבות אחר פעילות בלתי חוקית של תיירים באופן כללי, ולא מתמקדות ספציפית באזרחים ישראלים.