וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גורם ביטחוני על הודעת חמאס: לא הופתענו, תהיה לכך תגובה

עודכן לאחרונה: 13.10.2025 / 18:04

בניגוד להסכם, החליט חמאס לצמצם את מספר החללים החטופים שיועברו היום לישראל ל-4 בלבד. גורם צבאי המצוי בפרטי המו"מ מסביר כי האפשרות הזו נלקחה בחשבון. "אין כוונה להבליג על זה", הבהיר, בעוד גורם ביטחוני אחר הוסיף: "הועברו לחמאס מסרים ברורים דרך המתווכות"

בווידאו:שחרור החטופים בידי חמאס/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א לחוק זכויות יוצרים

בהמשך להודעת חמאס המפרה את ההסכם, גורם צבאי המצוי בפרטי המו"מ לשחרור החטופים החיים והמתים מסר היום (שני) כי כבר בהיערכות לשחרור החטופים נלקחה בחשבון האפשרות שחמאס מתכוון להעביר רק מספר חד ספרתי של חללים. קרוב לעשרה, אמנם, אך הגורמים לא הופתעו. "ההחלטה של חמאס להעביר ארבעה חללים היום מעוררת ביקורת באופן טבעי", מסר הגורם. "ביקורת ברוח זו הועברה מישראל למתווכות, ותהיה לזה תגובה. אין כוונה להבליג על זה".

גורם ביטחוני שמצוי בהתפתחות הוסיף כי "המבצע להשבת החטופים החיים והחללים מתקיים בשלבים. אם חמאס לא יעמוד בהתחייבות להשיב את כל החטופים, לא תהיה התקדמות. אין כוונה לא להתפשר ולא לוותר. הועברו מסרים ברורים לחמאס דרך המתווכות - מקווים שזו בירוקרטיה ולא יותר מזה".

כוורת 28 חטופים חללים/עיבוד תמונה, מטה משפחות החטופים

מוקדם יותר, מסר ארגון הטרור כי ישחרר היום את גופותיהם של גיא אילוז, יוסי שרעבי, ביפין ג'ושי ודניאל פרץ. בהמשך, עשה הצלב האדום את דרכו לנקודת מפגש בדרום הרצועה, בה יועברו לידיו ארונות החטופים החללים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully