הדיפלומט הבכיר ביותר בוותיקן מתח ביקורת חריפה על ישראל בשל מה שכינה "הטבח המתמשך בעזה", באחד הגינויים החריפים ביותר של הכנסייה הקתולית למלחמתה של ישראל בחמאס.
בריאיון שפורסם היום (שני) לרגל ציון שנתיים למתקפת חמאס ב־7 באוקטובר 2023, גינה הקרדינל פייטרו פארולין גם את מתקפות חמאס ואמר כי הן היו "בלתי אנושיות ובלתי ניתנות להצדקה", וקרא לשחרור החטופים שנותרו בידי הארגון.
"מי שמותקף זכאי להגן על עצמו, אך גם הגנה לגיטימית חייבת לכבד את עקרון המידתיות", אמר פארולין, שר החוץ של הוותיקן ואחד מעוזריו הבכירים של האפיפיור ליאו.
"מלחמתו של הצבא הישראלי במטרה לחסל את לוחמי חמאס מתעלמת מהעובדה שהיא פוגעת באוכלוסייה ברובה חסרת הגנה, שכבר נדחקה אל סף תהום, באזור שבו מבנים ובתים נהפכו לעיי חורבות".
"ברור כי הקהילה הבינלאומית, למרבה הצער, חסרת אונים, והמדינות שבאמת מסוגלות להשפיע, עד כה כשלו מלעצור את הטבח המתמשך," אמר פארולין בשיחה עם כלי התקשורת של הוותיקן.
הוותיקן, שלו שגרירויות במדינות רבות, נוהג בדרך כלל להשתמש בשפה זהירה כאשר הוא מתייחס לעימותים מזוינים, ומעדיף לפעול מאחורי הקלעים הרחק מהתקשורת.
אך האפיפיור ליאו, שנבחר לתפקיד במאי לאחר מותו של האפיפיור פרנציסקוס, הגביר בתקופה האחרונה את הביקורת על פעולותיה של ישראל בעזה. הוא קרא לישראל לאפשר הכנסת סיוע הומניטרי נוסף, והעלה את נושא עזה בפגישתו עם נשיא המדינה יצחק הרצוג בחודש שעבר.
פארולין הוסיף: "לא מספיק לומר שהמתרחש אינו מתקבל על הדעת - ואז להמשיך ולאפשר לו להתרחש. עלינו לשאול את עצמנו ברצינות לגבי הלגיטימיות של המשך אספקת הנשק שבו נעשה שימוש נגד אזרחים." הוא לא ציין באילו מדינות מדובר.