וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טראמפ: "אם חמאס לא יוותר על השלטון בעזה - הוא יושמד לחלוטין"

עודכן לאחרונה: 5.10.2025 / 17:05

כך אמר נשיא ארצות הברית בריאיון לערוץ הטלוויזיה CNN. מוקדם יותר, שר החוץ האמריקני, מרקו רוביו: "90% מהפרטים סוכמו. נותר לטפל בפרטים הלוגיסטיים". הוא הוסיף: "עד שגורמים שאינם מעוניינים בהשמדת ישראל ימשלו בעזה - תשכחו מהקמת מדינה"

הצהרת דונלד טראמפ על תשובת חמאס למתווה/הבית הלבן

נשיא ארצות הברית דולנד טראמפ התראיין היום (ראשון) ל-CNN ונשאל על ידי הכתב: "מה יקרה אם חמאס יתעקש להישאר בעמדת כוח בעזה?", הנשיא השיב: "השמדה מוחלטת!"

בתוך כך, שר החוץ האמריקני מרקו רוביו אמר בריאיון: "90% מהפרטים סוכמו. נותר לטפל בפרטים הלוגיסטיים. המשא ומתן לא יכול להימשך שבועות או אפילו ימים".

עוד הוסיף רוביו בריאיון נוסף: "עד שגורמים שאינם מעוניינים בהשמדת ישראל ימשלו בעזה, ועד שלא יהיו איומים ביטחוניים מעזה כלפי ישראל - תשכחו מהקמת מדינה. לא יהיה שלום, ולכן עלינו ליצור את התנאים לכך". הוא המשיך: "רלא ניתן לשחרר חטופים בזמן לחימה. צריך ליצור את התנאים לשחרורם".

"אם חמאס לא יוותר על השלטון - הוא יושמד". הנשיא טראמפ/רויטרס

מוקדם יותר היום, רוביו אמר במסגרת ריאיון כי "נדע בקרוב מאוד אם חמאס רציני, גם כעת נערכות פגישות בין ישראל לחמאס, וביום שני בקהיר מקווים להגיע לסיכום על הפרטים הטכניים".

הוא הוסיף: "אנחנו רוצים את כל החטופים במיידי, לא נוכל להקים שלטון חדש בעזה בשלושה ימים". רוביו המשיך: "חמאס הסכים עקרונית ליום שאחרי".

די, שילמתם מספיק

4 מנויים ב-100 שקלים וגם חודש חינם! וואלה מובייל חוסכת המון

לכתבה המלאה

"90% מהפרטים סוכמו". מזכיר המדינה האמריקני רוביו/פלאש 90, חיים גולדברג

באתר Axios האמריקני דווח היום כי לאחר שחמאס חזר ביום שישי עם "כן, אבל" להצעת השלום של הנשיא טראמפ בנוגע לעזה, טראמפ התקשר לראש הממשלה בנימין נתניהו כדי לדון במה שהוא ראה כחדשות טובות.

נתניהו חשב אחרת. "ביבי אמר לטראמפ שאין כאן סיבה לחגיגה, ושזה לא אומר כלום," אמר גורם אמריקני שמכיר את תוכן השיחה. טראמפ השיב בכעס: "אני לא מבין למה אתה תמיד כל כך שלילי לעזאזל. זה ניצחון. תקבל את זה."

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully