חברי הנהלת פורום הגבורה, פורום המאגד מאות משפחות מנופלי מלחמת חרבות הברזל, נפגשו היום (ראשון) עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בלשכתו בירושלים. במהלך הפגישה שנארכה ארבעים דקות נציגי המשפחות חיזקו את ראש הממשלה בדבריו שיעמוד על מימוש כל מטרות המלחמה. במהלך הפגישה התחייב ראש הממשלה שישראל תחזור ללחימה אם החטופים לא ישובו עד המועד שקבע טראמפ, וכי הרשות הפלסטינית לא תיקח חלק בניהול רצועת עזה.
"עד שהסעיף הראשון - שחרור כל החטופים, החיים והמתים, עד שאחרון החטופים, כולם כולם, לא עובר לשטח ישראל, לא עוברים לאף סעיף אחר", הבטיח נתניהו בפגישתם. עוד אמר נתניהו כי "הרש"פ לא תשלוט בעזה ביום שאחרי. אף נציג של החמאס ואף נציג של הרש"פ לא יהיו מעורבים בשליטה ברצועה". הוא הוסיף: "ישראל תיהיה אחראית ומעורבת על פרוז הנשק ברצועה. אם החטופים לא ישוחררו עד לתום הזמן שהנשיא טראמפ קבע - ישראל תחזור ללחימה בגיבוי מלא, של כל המדינות המעורבות".
במהלך הפגישה נתניהו אמר כי "הדר גולדין כלול ברשימה החטופים".
נתניהו נשאל למה חמאס הסכים לעסקה והשיב: "הלחץ הצבאי שהפעלנו על חמאס בתוך הרצועה בלתי נתפס, ביחד עם הלחץ הבינלאומי הצלחנו להביא את החמאס לבידוד מדיני". הוא המשיך: "חמאס צריך לתת תשובות לכל העולם ולנשיא טראמפ. הלחץ של טראמפ הולך ומתגבר. טראמפ לא יהסס לחכות יותר ממה שהקציב. הפעם הוא נחוש בדעתו".
בפגישה השתתפו איציק פיטוסי, אביו של ישי, איציק בונצל, אביו של עמית, וכן יושב ראש הפורום יהושע שני, אביו של אורי מרדכי.
האב השכול, חבר הנהלת פורום הגבורה, איציק בונצל אמר לאחר הפגישה: "יצאתי מראש הממשלה עם הבנה מלאה, וקיבלתי תשובות ברורות לשאלות". הוא המשיך: הבנתי שראש הממשלה נחוש שהסעיף הראשון של שחרור של כל החטופים, הוא הפתח היחיד להמשך מימוש יתר הסעיפים, השתכנעתי שעד אחרון החטופים לא ישוב הביתה, אין בכוונת ראש הממשלה לקדם שום הליך מיתר הסעיפים".
"יש בכוונתו במקרה שהדבר לא יקרה להמשיך בלחימה עצימה עד מיטוט החמאס והשבת החטופים בעצמנו", אמר בונצל. "גם ראש הממשלה מייחל ומצפה שהתנאי הראשון יתקיים, אך אם זה לא יקרה ישראל תחזור ללחימה עצימה בעיר עזה ותמוטט את החמאס, כך שמטרות המלחמה לא השתנו וראש הממשלה עומד על ביצועם".
בהמשך, שלחו נציגי אסיפת מטה משפחות החטופים מכתב נוסף לנתניהו, בו דרשו להיפגש עמו באופן מיידי ודחוף, כדי לקבל עדכון ישיר ומלא על מצב המו''מ והמתווה להשבת יקיריהן. "בימים אלה מתנהלות שיחות אינטנסיביות, אולם המשפחות - שהחיים של ילדיהן, הוריהן ובני זוגן תלויים במו"מ הזה - נותרות מחוץ למעגל המידע", כתבו במכתב. "גם משפחות החללים חרדות לנוכח הדיווחים הסותרים לגבי השבתם לישראל ומקום הימצאותם בעזה.
היעדר עדכון ישיר מהדרג המדיני פוגע באמון ובתחושת השותפות, ומעמיק את תחושת חוסר הוודאות הקשה שבה אנו חיים כבר שנתיים. להבנתנו ראש הממשלה התפנה לפגוש חלק ממשפחות נפגעי ה-7 באוקטובר, מן הראוי שיפגוש גם אותנו".
