וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"זה יהיה עוול מוסרי ואיוולת לאומית": בימין מודאגים מעסקת טראמפ לסיום המלחמה

עודכן לאחרונה: 29.9.2025 / 17:41

לקראת פגישתו של ראש הממשלה נתניהו עם הנשיא האמריקני טראמפ, במחנה הימין נשמעים קולות מודאגים לגבי העסקה שמציע נשיא ארצות הברית - וכבר עכשיו מתנגדים לחלק מתוכנה. אחת ממתנגדי התכנית, פרופסור אריה אלדד, טוען: "רצועת עזה צריכה להישאר תל חורבות"

בנימין נתניהו בקבלת שבת בניו יורק/ללא

במחנה הימין נשמעים היום (שני) קולות דואגים מאוד מהעסקה שמגבש נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לסיום המלחמה בעזה והחזרת החטופים אל ביתם בישראל. שרה העצני, יושבת ראש תנועת "ישראל שלי" שוחחה עם וואלה ואמרה כי התכנית האמריקנית נשמעת כמו "בסיס שיש מה לדבר עליו", אך יש גם קווים אדומים.

העצני נימקה את דבריה: "זו לא עסקה גרועה, אם נקבל את החטופים ביומיים הראשנים ולא נסוגים בתמורה לזה. יש כמה דברים שהם קו אדום כמו המעורבות והנוכחות של רשות פלשתינית ברצועת עזה, זה קו אדום בוהק, מדובר ברשות מושחתת, מעודדת טרור שפועלת נגדנו בזירה הבינלאומית, ואז על דם חיילינו נכניס אותם לרצועת עזה? זה באמת עוול מוסרי ואיוולת לאומית".

בנוגע לסוגיית שחרור האסירים אמרה העצני כי זה "לא מחליק בקלות", אך הציבור הישראלי השלים איתו לאורך כל עסקאות העבר, ולכן לא תציב זאת כקו אדום. "כן אפשר להתעקש על שמות מסוימים כמו מרוואן ברגותי או אחמד סעדת", הרחיבה. "שיקום הרצועה לא בא בחשבון ושליטה ביטחונית זה משהו שצריך להתעקש עליו. לא יכול להיות שמדינת ישראל לא תהיה אחראית ביטחונית על השטח. לגבי הגליה אני יותר סלחנית, לא נשארו המון מנהיגים של חמאס, רובם חוסלו והשאר ממילא בחוץ", התייחסה באומרה יו"ר "ישראל שלי"

יקשיב לקולות מימין? ראש הממשלה בנימין נתניהו/ראובן קסטרו

"כל תוצאה אחרת בלתי מתקבלת על הדעת"

יושב ראש מועצת יש"ע ישראל גנץ, שאף נסע אל ארצות הברית במטרה להשפיע על החלטתו של ראש הממשלה נתניהו האם לקבל את התכנית האמריקנית - או לדחות אותה. בשיחה לוואלה סיפר גנץ כי הוא לא חושב שחמאס יקבל את העסקה כפי שהיא, אבל לדבריו יש לשים זאת בצד.

"אם חמאס יישאר בשלטון בצורה כזו או אחרת אנחנו ניצור במו ידינו את התמריץ לאויב הבא שיבין שיכולים לרצוח, להרוג, לאנוס ולהישאר בסוף בשלטון. חמאס לא יכול להישאר בעזה. בשום צורה שהיא. כל תוצאה אחרת בלתי מתקבלת על הדעת", הדגיש יושב ראש מועצת יש"ע.

בתוך כך, אמש אמר בכיר בליכוד לוואלה כי "חברי מועצת יש"ע שוב מכשילים את נתניהו כפי שעשו בהסכם וואיי. ככה לא מתנהגים".

למה לשלם הרבה?

4 מנויים ב-100 שקלים וגם חודש חינם! וואלה מובייל חוסכת המון

לכתבה המלאה

חברי משלחת מועצת יש"ע לפני נסיעתם לארצות הברית/אתר רשמי, מועצת יש״ע

צריך לדעת את הפרטים

פרופסור אריה אלדד אומר כי "חסר לנו המון פרטים והדבר הכי חשוב אלו הפרטים". לדבריו, אין לדעת מה הכוונה בפירוז הרצועה, איך ינוסח נוסח פירוז הרצועה ומה למשל אומר שיקום הרצועה? "אם נגלה שבתוך שנה או חמש שנים רצועת עזה משוקמת זה אומר שכסף הלך לחמאס, חמאס משתקם וזה רע מאד ואסור לחתום. רצועת עזה צריכה להישאר תל חורבות וכל דבר כזה זה רע מאד לישראל. וכל זה לפני שדיברנו על שחרור נוחבות או ארכי מחבלים רוצחים ששופטים למאסרי עולם", אמר פרופסור אלדד.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully