לוואלה נודע הבוקר (שבת) לפי מקורות בפיקוד הדרום כי יותר מ-800,000 פלסטינים יצאו מהעיר עזה ונעו דרומה, זאת חרף איומי חמאס וניסיונות למנוע מהם את המעבר. במערכת הביטחון משבחים את הצלחת התוכנית של מפקד פיקוד הדרום האלוף יניב עשור.
בפיקוד הדרום שבעי רצון מהתרוקנות העיר עזה לקראת המשך התמרון הקרקעי. עם זאת, עדיין יש ריכוזי אוכלוסייה של מעט יותר מ-200 אלף איש באוהלים ובמבנים שמהווים מגן אנושי עבור חמאס. הערכה היא ש"הגרעין הקשה" התמקם במעוזים החשובים עבורו.
הלילה צה"ל החל לראשונה לבצע פעולות קרקעיות באזור שכונת אל סברה בעזה, מה שמצביע על העמקת התמרון הקרקעי. קדמו לפעולה פיצוץ יזום של נגמ"שים ממולכדים על ידי כוחות הנדסה של צה"ל נגד תשתיות טרור גם ברחוב אל נאסר ואל ג'לאא בעיר.
שלבי הנעת האוכלוסיה מהעיר עזה
- שלב א': תחילת הנעת האוכלוסייה החלה בכרוזים, כשהציבור הפלסטיני לא בטוח מה כוונת צה"ל והאם הוא באמת יתמרן ללב העיר עזה.
- שלב ב': תקיפות ממוקדות לעבר העיר עזה - אז החלה האוכלוסייה לנוע.
- שלב ג': כשהחלו התקיפות המאסיביות, הפלות מגדלים והתמרון הקרקעי ללב השכונות, החלה האוכלוסייה לנוע בהמוניה. בלילות האחרונים הגביר צה"ל את קצב האש נגד יעדי הטרור ומדי לילה תקף חיל האוויר יותר מ-130 יעדים.
דובר צה"ל בערבית אלוף משנה אביחי אדרעי, פרסם אתמול הודעת פינוי דחופה לתושבי העיר עזה שטרם התפנו מאזור נמל עזה ושכונת רימאל. בהודעתו מציין גם כי צה"ל עתיד לתקוף את המבנה בקרוב בשל הימצאות תשתיות טרור של חמאס בתוכו או בקרבתו.
צה"ל מרחיב את כיבוש העיר עזה לשני אזורים בהם יש ריכוז אוכלוסייה שנמלטה מבתיהם מאזור הלחימה ומתגוררים באוהלים בשכונת רימאל ונמל עזה. הנעת אוכלוסייה מהאזור יוביל לשלב קריטי במלחמה שכן השלב הבא יכוון לעבר הגרעין הקשה של העיר עזה בו התרכזו אלפי מחבלי חמאס.