ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר היום (ראשון) בישיבת ממשלה כי "הנצחונות שלנו מול חיזבאללה פתחו צוהר לאפשרות שלא הייתה אפילו מדומיינת, וזה אפשרות של שלום עם שכנותינו מצפון. אנחנו מקיימים מגעים ויש התקדמות מסוימת עם הסורים, אבל עוד חזון למועד".
נתניהו הוסיף כי "במוצאי ראש השנה אני אצא לעצרת האו"ם, ומיד לאחר מכן אפגש עם ידידנו הנשיא טראמפ, ויש לנו הרבה על מה לדון".
לדבריו, "נאשר היום החלטה להקמת מטה לאומי מיוחד לבינה מלאכותית. המטה הזה יוקם במשרד ראש הממשלה, והוא בא בעקבות המלצות של ועדת נגל. התפקיד של המטה יהיה להאיץ את תחום הבינה המלאכותית ולהפוך את ישראל לאחת המדינות המובילות בעולם בתחום הזה, בדיוק כמו שעשינו בסייבר ובתחומים אחרים".
בתוך כך, נתניהו יכנס הערב בשעה 19:00 דיון מיוחד בהשתתפות שרים בכירים וראשי מערכת הביטחון בנוגע להסכם ביטחוני אפשרי עם סוריה. הדיון יתקיים על רקע דיווחים על התקדמות במגעים, בין היתר מצד נשיא סוריה, אחמד א-שרע, שאמר השבוע כי "השיחות עם ישראל עשויות להניב תוצאות בימים הקרובים".
לא ברור עדיין, אם בשלו התנאים להכרזה על ההסכם בעת ביקור נתניהו בארצות הברית, אם כי טראמפ ודאי היה רוצה לייצר אירוע מרשים בבית הלבן בהשתתפות נתניהו והנשיא הסורי.
על פי דיווחים, ההסכם המתגבש עשוי להיות דומה להסכם הפרדת הכוחות שנחתם בין ישראל לסוריה בשנת 1974, ולכלול פריסת כוחות בינלאומיים באזורי החיץ. עם זאת, בסוריה מבהירים כי הסכם שלום כולל או נורמליזציה אינם עומדים על הפרק בשלב זה, וכי הסוגיות המורכבות יותר, בראשן רמת הגולן, יעלו לדיון בעתיד.