קצינים ומפקדים בצה"ל מתחו בימים האחרונים ביקורת חריפה על האופן שבו הוצג מידע מודיעיני ללוחמים לפני כניסתם לתמרון בלב העיר עזה. לטענתם, התדריך שנמסר על ידי אחד מקציני המודיעין כלל תיאורים מוגזמים ומעוררי חרדה, שהובילו לבלבול ולתחושת פחד בקרב הלוחמים.
לדבריהם, במהלך השיחה הוצגה "תודעת אויב" שכללה התרעות על פריסת אמל"ח, כמויות עצומות של מטעני חבלה ורשת מנהרות מסועפת. התיאור התקבל בקרב הלוחמים כמרתיע מדי. "הלוחמים יצאו מהשיחה בהלם מוחלט", סיפר אחד הקצינים. "זה יצר אווירה של פחד ממשי לקראת הכניסה לעיר".
לאחר התדריך, נפגש פסיכולוג צבאי עם הלוחמים במטרה לעבד את המידע שנמסר ולסייע בהכנה מנטלית לקראת הקרב. לדברי הקצינים, התגובות למפגש היו מעורבות, וחלק מהלוחמים אף הביעו חשש להיכנס ללחימה בעקבות התדריך.
הקצינים התריעו כי אם יש צורך בהגברת הערנות ובהבנת מורכבות האויב, הדבר חייב להיעשות באופן מקצועי וזהיר. "אם רוצים לעורר מודעות - יש לעשות זאת באמצעות קצינים מנוסים ומוכשרים, ולא באמצעות קציני מילואים או כאלה שלא הוכשרו למשימה רגישה כל כך", אמר אחד מהם. לדבריהם, קיים חשש ממשי שמקרים כאלה יובילו לסירוב לוחמים להיכנס לקרב ברגע האמת. מפקדים הוסיפו כי התהליך חייב להתנהל באופן מסודר ומקצועי, במיוחד לאחר 700 ימי לחימה.
מדובר צה"ל טרם התקבלה תגובה.