וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דגלי פלסטין כן, ישראל לא: שחקני שחמט ישראלים ביטלו השתתפות בטורניר הבינלאומי

עודכן לאחרונה: 12.9.2025 / 20:58

המארגנים ביקשו לאסור על הצבת דגלוני ישראל על השולחן כמקובל, אך שינו זאת בעקבות לחץ. לבסוף הם הודיעו כי לא ניתן יהיה להציב שום דגל - למעט פלסטין. "הם עשו ממש הכול בכדי למנוע משחקנים את הזכות הבסיסית ביותר"

מוחאים בהפגנה פרו פלסטינית מונעים מישראלים לרדת מספינה, באי סירוס שביוון, 22 ביולי 2025/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

שבעה שחקני שחמט ישראלים, שהיו אמורים להשתתף בטורניר הבינלאומי השנתי בספרד, ביטלו אתמול (חמישי) את השתתפותם בעקבות התנכלויות מצד המארגנים.

המתחרים הכריזו על ביטול הגעתם לאחר שמארגני התחרות הודיעו כי לא יונפו דגלי מדינות בתחרות - למעט דגל פלסטין. זאת לאחר שהמארגנים נאלצו קודם לכן לאפשר למשתתפים להציב דגלון ישראל על השולחן, כמו כל מדינה אחרת בעקבות לחץ מארגון השחמט העולמי.

התנכלות נוספת מצד הספרדים התרחשה כאשר הודיעו שלשום לחלק מהמתחרים הישראלים כי לבסוף הם לא יתארחו במלון עם חדרים פרטיים, אלא ילונו בהוסטל עם לינה משותפת הממוקם בעיר אחרת. המארגנים גם הודיעו למשתתפים מישראל כי לא יוכלו לספק להם אבטחה שונה מאשר זו שתינתן לשאר המשתתפים, על אף שצפויות להתקיים בעיר הפגנות נגד ישראל בימים הקרובים.

לאחר שאולצו לאפשר דגלי ישראל- הודיעו כי לא יונפו דגלים כלל למעט פלסטין. מסיבת העיתונאים/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

"בואו נקווה שיהיה לנו מזל ואיש מהם לא יופיע", התבטא על פי דיווחים נשיא המועדון בעיר ססטאו,
אירוע השחמט בעיר הצפונית ססטאו שבחבל הבסקים, שנפתח היום ויימשך שבוע, הוא אחד הטורנירים הוותיקים ביותר בספרד. הוא מתקיים זו הפעם ה-40 השנה וישתתפו בו 235 שחקנים בהם עשרות בינלאומיים בדרגת רב-אמן.

האירוע הוותיק עלה לכותרות בינלאומיות השבוע בשל ההיטפלות לישראלים וניסיונותיהם של המארגנים לתת ביטוי לסנטימנט הפרו-פלסטיני על חשבון נוכחותם של שחקנים ישראלים וזכותם להתחרות תחת דגלם הלאומי.

המהלכים גררו תגובות שליליות מצד שחקנים, כלי תקשורת וכאמור אזהרות מצד ארגון השחמט הבינלאומי (פיד"ה). המארגנים חזרו בהם מהחלטתם שלא לאפשר לשחקנים להציג דגל ישראל, אלא שהצעד החדש האוסר על כל דגל להתנופף באירוע מלבד הדגל הפלסטיני היה הקש ששבר את גב הגמל ולכן שבעת הישראלים שהיו אמורים להשתתף הודיעו על ביטול הגעתם.

בכוח לשלם יותר?

עוברים עכשיו לוואלה מובייל ונהנים מ-4 מנויים ב100 שקלים

לכתבה המלאה

היו קריאות להחרים את ישראל מהטורניר/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

"לאור המצב הבלתי אפשרי וחוסר הברירה שהותירו המארגנים, החליטו שחקני השחמט הישראלים פה אחד שלא להופיע לאירוע", מסר לוואלה נציג השחקנים ליאור אייזנברג. "הסיכון לשלומם ובריאותם של השחקנים באירוע כשהמארגנים לא רק שלא מעוניינים לדאוג להם ולהבטיח את שלומם אלא גם מעודדים קיום הפגנות במהלך ימי הפסטיבל שעשויות להיות אלימות היום הינם ביזיון לענף השחמט ולספורט בכלל".

אייזנברג אומר כי מדובר באירוע חריג גם באקלים הנוכחי: "השימוש בתחרות ככלי לדה-לגיטימציה של ישראל, עידוד אנטישמיות והסתה מהווים חריגה מכל נורמה ציבורית תקינה בארגון אירועי ספורט יחד עם עידוד שיח שנאה על ידי המארגנים עצמם. חייבים להיענות בענישה של המארגנים וכל אלו שחברים בקנוניה הזו". לדבריו, "מדובר במקרה נדיר. מארגני הטורניר עשו ממש הכול בכדי למנוע משחקנים את הזכות הבסיסית ביותר והיא להשתתף ולהתחרות".

הוא המשיך: "באתר התחרות אכן הוחזרו דגלי ישראל לשחקנים אולם בפסטיבל שאינו מייצג את רוח הספורט החליטו המארגנים כי לא יהיו דגלי מדינות באולם אלא של לאום אחד והוא דגל פלסטין. מדובר בפסטיבל שהשחמט נהפך בו לכלי ולא למטרה לחיבור בין אנשים, כסלוגן הענף Gens Una Sumus - כולנו משפחה אחת".

נציג השחקנים הבטיח כי יביא את השתלשלות האירועים "למוסדות המשפטיים ולגופים האחראיים על הספורט והשחמט", וכי יפעל בכדי ששחקני השחמט הישראליים "יפוצו על נזקיהם, שהאירוע לא יוכר לקבלת דירוג ובכדי שבעתיד לא יקרה מצב חריג זה".

  • עוד באותו נושא:
  • שחמט
  • ספרד

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully