שלוש עמותות פרו-פלסטיניות פנו אתמול (חמישי) לרשויות בבריטניה, שם מבקר כעת נשיא המדינה יצחק הרצוג, בדרישה לפתוח נגדו בהליכים פליליים בטענה למעורבותו בפשעי מלחמה ובהפרות אמנות ג'נבה.
הארגונים קרן הינד רג'אב, "המרכז האירופי לסיוע משפטי" וארגון Stop the War ("עיצרו את המלחמה") הגישו תלונה פלילית וראיות שלטענתם כוללות את הצהרותיו הפומביות של הרצוג, "הכחשת הרעב בעזה" וביקוריו בבסיסי צה"ל.
אלא ש"פרקליטות הכתר" (ה-CPS, י.א), פרקליטות המדינה בממלכה המאוחדת, דחתה את הבקשה על הסף כבר אמש, וקבעה כי אין "די ראיות קבילות". גם המשטרה לא פעלה למעצרו של הרצוג. במסיבת עיתונאים שערכו היום הארגונים הם טענו כי "מדובר בכשל משפטי ומוסרי" ולטענתם, הימנעות מהליך נגד הרצוג משדרת מסר של חסינות ומחזקת מצב של היעדר דין וחשבון. הם הודיעו כי "ימשיכו לדרוש מבריטניה לקיים את חובתה על פי אמנות ג'נבה ולנקוט צעדים נגד הנשיא הישראלי".
בתוך כך, חבילה חשודה נשלחה ביום חמישי עבור נשיא המדינה בעת ביקורו בממלכה המאוחדת. כוחות הביטחון המקומיים והישראליים טיפלו בחפץ החשוד והוסר כל חשש.
הנשיא הרצוג טס לביקור בלונדון ונפגש עם ראש משלת בריטניה קיר סטארמר במעונו ברחוב דאונינג 10. הפגישה הגיעה על רקע הודעות סטארמר ונציגי הממשלה בעניינה של ישראל בימים האחרונים, וההחלטה להכרזה המתקרבת על מדינה פלסטינית. בלשכת הנשיא מסרו שהרצוג הדגיש בפגישה שהכרה במדינה פלסטינית כעת היא פרס לטרור ועלולה לפגוע במאמצים לשחרור החטופים וסיום המלחמה, וכי הסנקציות נגד מדינת ישראל אינן מקובלות בין מדינות שחולקות הרבה מן המשותף.