וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"הייתי כבר חצי מת": צעיר סבל מהתקף אלרגיה חריף - רופא שחלף במקרה הציל את חייו

11.9.2025 / 10:42

אהרון רוזנפלד בן ה-29 עבד בחנות ברמת החייל בתל אביב ופיתח תגובה אלרגית לאחר שלקוח אכל בצל בקרבו. "הרגשתי תחושת מחזק ושאתעלף". ד"ר חואסם היה במקרה בבית קפה סמוך ופינה אותו במהירות לבית החולים אסותא - שם הציל את חייו

רופא מאסותא רמת החייל נתקל ברחוב באדם שסבל מהתקף אלרגיה - והציל את חייו. האירוע התרחש בתחילת השבוע. אהרון רוזנפלד בן ה-29 מתל אביב, שלטענתו אלרגי לבצל, עבד בחנות ברמת החייל שבתל אביב ולפתע החל לפתח תגובה אלרגית קשה.

"אחת מהלקוחות שנכנסה ככל הנראה צרכה משהו עם בצל", הוא שיחזר. "ישר כשנשמתי את זה, התחלתי להרגיש גירודים בכל הגוף, והתחלתי להרגיש לא טוב. הרגשתי תחושת מחנק, ואמרתי שאם אני לא אקבל טיפול מיד - אני אאבד הכרה ואתעלף".

"עשינו מה שצריך". ד"ר יאסין חואסם יחד עם אהרון רוזנפלד לאחר שניצלו חייו/אתר רשמי, דוברות אסותא

במקרה, בבית קפה הסמוך לחנות, נכח ד"ר יאסין חואסם, רופא מרדים מאסותא לאחר משמרת בבית החולים. אהרון יצא מהחנות ואמר שהזריק לעצמו מזרק אפיפן שהיה לו - אך מצבו לא השתפר והוא התגרד בכל גופו.

"במקרה, היה מדובר באדם עם ניסיון בנושא, ולכן הוא ידע לתקשר טוב מאוד שהוא במצב מסוכן", הסביר הרופא. "אני הבנתי שאי אפשר לחכות לאמבולנס - כי זה מצב חירום. אנחנו שמענו בחדשות על מקרים אחרים שהיו יכולים להיגמר במצב קשה יותר, פה היינו ברחוב, והיינו צריכים לקחת אותו פנימה - לתוך בית החולים. עשינו מה שצריך".

"אפשר לפגוש את המקרים ללא התרעה מוקדמת". בית החולים אסותא רמת החייל/ניב אהרונסון

הרופא פינה אותו בעצמו במהירות למחלקה בבית החולים אסותא רמת החייל להמשך טיפול. בכניסה למחלקה, מצבו של המטופל הידרדר והוא התקשה לנשום. הרופא וצוות האחיות העניקו לו טיפול חירום שכלל החדרת תרופות לוריד לצורך ייצוב מצבו הרפואי - ובכך חייו ניצלו והוא שוחרר לביתו."בדקו לראות שאני בסדר - לוודא שכל המדדים תקינים", סיפר אהרון. ד"ר חואסם המשיך: "עשיתי את המינימום. אחרי דקה או שתיים המצב שלו התייצב".

ד"ר חואסם סיים עם מסר לציבור: "אפשר לפגוש את המקרים הללו בלי התראה מוקדמת, ולהידרדר למצב מסוכן במהירות, זה חשוב להעלות את המודעות לנושא, ואני שמח שהיינו יכולים לעזור". אהרון רוזנפלד הוסיף: " אני מודה מאוד על השירות שניתן לי. המסר שאני רוצה להעביר לאנשים - לשמור על עירונות, מי שאלרגי - לוודא שיש לו אפיפן כי זה יכול להציל חיים".

  • עוד באותו נושא:
  • אלרגיה

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully