וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טיימינג חשוב: איך לנצל את הימים האחרונים לפני ראש השנה?

דוד ברגר, בשיתוף שובה ישראל

11.9.2025 / 8:40

הרב שי טחן מזכיר בשיעורו כי שתי השבתות האחרונות של השנה הן הזדמנות חד־פעמית לתקן את השנה כולה, ולהתכונן ליום הדין מתוך שמירה מוקפדת על קדושת השבת

שולחן ראש השנה. ShutterStock
שולחן ראש השנה/ShutterStock

בשיעור תורה שנשא בברוקלין עמד הרב שי טחן, ראש כולל "שערי עזרא" וראש בית ההוראה "ארזי הלבנון", על המשמעות המיוחדת של השבועיים האחרונים של השנה.

לדבריו, "חז"ל אומרים שאלמלא משמרין ישראל שתי שבתות כהלכתן - מיד נגאלין. המשגיח המפורסם ממיר, הרב יחזקאל לוינשטיין, היה מדגיש תמיד שהשבועיים האחרונים לפני ראש השנה נושאים משמעות מיוחדת. דווקא השבתות הללו הן ההזדמנות שלנו להתכונן ליום הדין".

הרב טחן ציטט את דברי ה"שפת אמת": "השבת האחרונה של השנה כוללת בתוכה את כל שבתות השנה. מי ששומר אותה כאילו שמר את כל השנה כולה. לכן שתי השבתות האחרונות מחזיקות כוח ייחודי לתקן את כל מה שפגם האדם בשמירת שבת במשך השנה".

עם זאת, הדגיש הרב טחן כי שבת אחת בלבד אינה מספיקה. "השפת אמת מסביר שכוחה של שמירת השבת משפיע על השבוע שלאחריה. אם שומרים שבת כראוי, השבוע הבא מתרומם. אז השבת שאחריו אפשר לשמור בשלמות אמיתית. לכן נדרשות שתי שבתות רצופות, כדי ליצור שבוע שלם שמוקדש כולו לקדושה".

ציטט את דברי ה”שפת אמת". הרב שי טחן/יח"צ

במסר מסכם לתלמידיו אמר הרב טחן: "עלינו לקחת את הימים הללו כישורת האחרונה לפני ראש השנה, ולחזק את שמירת השבת בכל פרט ופרט. שתי השבתות הקרובות מסוגלות להכריע לא רק את השבוע, אלא את השנה כולה".

דוד ברגר, בשיתוף שובה ישראל
  • עוד באותו נושא:
  • יהדות
walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully