וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תלונה שנייה נגד אותו חייל צה"ל והפעם בברצלונה - הארגון האירופי הפרו-פלסטיני דורש את מעצרו

עודכן לאחרונה: 10.9.2025 / 14:28

"הינד רג'אב" הגיש תלונות כנגד לא פחות מ-30 חיילי צה"ל, ב-15 מדינות שונות כשבברזיל, פרו, רומניה וצ'ילה נפתחו הליכים כנגד החיילים. בצה"ל מדגישים את חשיבות פקודת המטכ"ל "שימוש חיילים במרחב הרשתי", המבהירה - "אין לצלם או לפרסם תמונות במדים או מאזורי פעילות"

בוידאו: סרטון ברכה של ראש ממשלת ספרד הוקרן בהפגנה בקפלן/ללא

הארגון הבלגי "קרן הינד רג'אב" רודף חיילי צה"ל הגיש אתמול (שלישי) תלונה פלילית רשמית לרשויות החוק בספרד בדרישה למעצרו המיידי של ת"מ, צעיר ישראלי-דרוזי מהצפון המבקר בברצלונה. זו תלונה שניה של ארגון "קרן הינד רג'אב" כנגד החייל ת"מ, לאחר שתלונה דומה הוגשה כנגדו בחודש יולי בעת שביקר בקפריסין, "בגין מעורבותו הישירה בפשעי מלחמה, פשעים נגד האנושות ומעשים שעלולים להוות רצח עם במהלך מתקפת ישראל ברצועת עזה".

הינד רג'אב, המוכר בראשי התיבות HRF, טוען כי ת"מ, צנחן ישראלי מגדוד 101, שפרסם ברשת סרטונים סרקסטיים בהם לעג להרס במספרה הרוסה ובחנות אלקטרוניקה שנבזזה ברצועה, השווה את מעשיו בעזה למשחק Call of Duty, תוך שהוא מוזיל את זוועות המלחמה. עוד נטען כי הוא פרסם "קאבר בסגנון נטפליקס" שיצר בעצמו ובו רשימה של המקומות בהם השתתף בהרס: עזה, רימאל, סג'עיה, חאן יונס, דיר אל-בלח וג'באליה. HRF אומר כי סיפק ראיות וידאו וצילום נרחבות, שרובן הוקלטו והופצו על ידי החייל עצמו. הוא ביקש מבית המשפט הספרדי להוציא צו מעצר בדחיפות, "כדי למנוע את הימלטותו ולהבטיח שהצדק ייעשה".

עד כה אין אינדיקציה להתייחסות כלשהי של ספרד בנוגע לתלונה הזו. גם לתלונה קודמת של הארגון בינואר השנה, כנגד מ"ק, סמל בגדוד 435 'רותם' של גבעתי המאזכרת שניים מחבריו ליחידה, א"כ וג"ק, לא היתה כל התייחסות רשמית לתלונות הארגון בספרד, בקפריסין, או ביוון והן נותרות כתלונות בלבד, שמעמדן החוקי כלל לא נבחן במדינות אלה.

תיאר את שירותו בעזה כמשחק מחשב - וחטף תלונה/דובר צה"ל

לפני שבוע הודיע הארגון רודף חיילי צה"ל כי הגיש תלונה לרשויות ביוון כנגד י"א, קצין בדרגת רב-סרן בגדוד 432 - 'צבר' של חטיבת גבעתי. הארגון השתמש טענות דומות וטען שי"א השתתף ברצח עם כנגד העם הפלסטיני בתפקידו כמפקד פלוגה וקצין לוגיסטיקה. לתלונתו צירף הארגון סרטון שלטענתו פרסם הקצין ברשת חברתית, המציג הרס שכונה בעזה, שלדבריה מבסס את הטענות.

פקודת מטכ"ל מיוחדת בשם "שימוש חיילים במרחב הרשתי" נועדה בדיוק כדי למנוע תלונות כאלה כנגד חיילים. צה"ל מדגיש: "אין לצלם או לפרסם תמונות במדים או מאזורי פעילות, להימנע מתיעוד שעלול להתפרש כפגיעה באוכלוסייה אזרחית ולחשוב על ההשלכות הבינלאומיות של כל פוסט או תמונה".

אלא שלמרות ההנחיות, על בסיס מידע שהועלה לרשת, ארגון HRF שנוסד לפני כשנה הגיש עד כה כ-30 תלונות, ולפי מקור אירופי אחד לא מאומת כ-50 תלונות, כנגד חיילים בכ-15 מדינות. בברזיל, פרו, רומניה וצ'ילה נפתחו הליכים כאלה ואחרים כנגד החיילים כתוצאה מהתלונות המדוברות. בנוסף, העבירה הקרן לבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג את שמותיהם של כאלף חיילים בטענות לפשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות שלטענתה בוצעו על ידי חיילים וקצינים בצה"ל במהלך הלחימה. תלונות נוספות במסגרת זו הגישה הקרן כנגד הקצונה הבכירה והדרג המדיני בניהם הרמטכ"ל לשעבר רא"ל הרצי הלוי, דובר צה"ל תא"ל דניאל הגרי, שר הבטחון לשעבר, יואב גלנט וראש הממשלה בנימין נתניהו.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully