וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דיווח: ספינה במשט לעזה הותקפה בתוניסיה

עודכן לאחרונה: 9.9.2025 / 6:10

לפי דיווחים בתקשורת הזרה, ספינת "פמילי" עלתה באש לאחר שכטב"ם השליך רימון לעברה בזמן שעגנה בנמל בתוניסיה. דובר המשמר הלאומי במדינה אמר כי הדיווחים "אינם נכונים. הפיצוץ נגרם מבפנים"

בווידאו: התיעוד לאחר תקיפת הספינה מהמשט לרצועת עזה/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

ספינת "פמילי", אחת המרכזיות במשט לרצועת עזה, הותקפה הלילה (שלישי) על ידי כטב"ם בזמן שעגנה בנמל בתוניסיה, כך דווח בערוץ אל־ג'זירה. לפי דיווחים נוספים, הכטב"ם השליך רימון לספינה וגרם לשריפה.

יסמין אצ'אר, אחת ממשתתפות המשט הנוכחי, שלקחה חלק גם במשט ה"מדלין", אמרה בסרטון שצילמה - שהגיע לכמעט 37 אלף צפיות בפחות משעה - כי הספינה "פמילי" הותקפה לאחר שרחפן הטיל עליה רימון. עוד ציינה כי על הספינה נמצאים כל משתתפי המשט "מדלין", בהם גם גרטה טונברג, אך הבהירה שלא היו נפגעים בתקרית.

מאוחר יותר, דובר המשמר הלאומי בתוניסיה אמר כי הדיווחים על תקיפת המשט באמצעות כטב"ם "אינם נכונים. הבדיקות הראשוניות מראות כי פיצוץ הספינה נגרם מבפנים".

"כולנו יודעים למה אנחנו כאן". גרטה טונברג בתוניסיה, אתמול/רויטרס

פעילת האקלים השבדית הגיעה אתמול לתוניסיה והתקבלה על ידי קהל רב. גרטה, שלה זה הניסיון השני להגיע לרצועה, מלווה בכ-350 פעילים פרו-פלסטינים השטים בסירות עמוסות בסיוע בכוונה להעבירו לפלסטינים. "כולנו יודעים למה אנחנו כאן", אמרה טונברג בעיר הנמל סידי בו סעיד, שם הקיפו אותה מאות אנשים. "מעבר לים מתרחש רצח עם והרעבה המונית בידי מכונת הרצח של ישראל".

חברת הפרלמנט האירופי הצרפתייה-פלסטינית רימה חסאן אמרה: "הסוגייה הפלסטינית אינה נמצאת בידי ממשלות כיום. היא בלבבות העמים בכל מקום". היא שיבחה את אלו "העומדים בסולידריות עם העם הפלסטיני".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully