וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חשד לנקמת דם: צעיר בן 24 נורה למוות בג'סר א זרקא

עודכן לאחרונה: 9.9.2025 / 1:57

קוסאי שהאב נורה חמישה ימים לאחר ששני תושבי הכפר נמצאו ללא רוח חיים בכביש החוף. הוא נפצע באורח אנוש, ומותו נקבע מאוחר יותר בבית החולים הלל יפה בחדרה. "אני חשה כאב עמוק ואכזבה קשה", אמרה לוואלה צעירה תושבת הכפר. "אני מרגישה שאנחנו בשוליים ולא שייכים למדינה"

בווידאו:תיעוד רצח רוזית ג'ורבאן,ג'סר א-זרקא/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א לחוק זכויות יוצרים

בכפר ג'סר א זרקא נרצח אתמול (שני) קוסאי שהאב, צעיר בן 24 תושב המקום, המוכר למשטרה. אלמונים ירו בו למוות סמוך לביתו.

שוטרי תחנת ג'סר א זרקא פתחו בחקירה מיד עם קבלת הדיווח. הם הגיעו לזירה, אספו ממצאים יחד עם חוקרי הזיהוי הפלילי, והציבו מחסומים וביצעו סריקות באזור לאיתור חשודים.

בשעה 20:55 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב שרון על פצוע ירי בכפר. חובשים ופרמדיקים של מד"א העניקו לו טיפול רפואי ופינו אותו לבית החולים במצב אנוש עם פציעת ירי, ובהגיעו לבית החולים הלל יפה בחדרה, נקבע מותו.

חובשי מד"א דוד יצחקי ויוסף פרידמן סיפרו: "הפצוע שכב ברחוב כשהוא מחוסר הכרה, ללא דופק ונשימה. התחלנו בביצוע פעולות החייאה מתקדמות ומאומצות, שנמשכו כל הדרך לבית החולים, כשמצבו הוגדר אנוש ונשקפה סכנה מיידית לחייו".

קוסאי שהאב/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

"אני חשה כאב עמוק ואכזבה קשה", אמרה לוואלה צעירה תושבת הכפר שהכירה את המנוח בעקבות הרצח. "הפשיעה בחברה הערבית משתוללת, ובכל יום אנו עדים לעוד רצח מיותר. היום שוב נרצח בחור צעיר - וזה בלתי מתקבל על הדעת. האחריות היא על המדינה: להחזיר ביטחון ולמגר את האלימות. דרושות פעולות מיידיות, לא עוד הצהרות".

לדבריה: "אין תחושת ביטחון. השר מסתובב, מחרים בתים של עבריין מוכר, אבל לא פועל נכון כדי לספק פתרונות אמיתיים לפשיעה במגזר הערבי. אין ביטחון לאזרחים של המדינה, ואני מרגישה שאנחנו בשוליים - לא שייכים למדינה, ואין אכפתיות. עוד ערבי, אז מה יקרה? עוד רצח ועוד רצח, וזה לא נגמר. יש לנו שר של לייקים בטיקטוק".

קוסאי שהאב הוא קורבן הרצח השלישי בג'סר א־זרקא בתוך שבוע. על פי החשד, הרקע הוא נקמת דם בעקבות הרצח שאירע לפני חמישה ימים. המשפחות מסוכסכות זה שנים. אחיו של קוסאי המנוח, מוהאד ג'והר, נרצח לפני מספר חודשים. אחד הנרצחים ברצח הכפול שאירע לפני חמישה ימים היה אז חשוד, אך שוחרר לבסוף וכתב אישום לא הוגש נגדו. בהיעדר פענוחים והרשעות, הרחוב לוקח את החוק לידיים, ומעגל האלימות נמשך.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully