וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לאחר 77 שנים: ארה"ב משנה את שמה של מחלקת ההגנה ל"משרד המלחמה"

עודכן לאחרונה: 5.9.2025 / 7:33

במהלך ישיבה פומבית שקיים דונלד טראמפ אמר: "יצרנו היסטוריה שלא תאמן של ניצחונות", כאשר המחלקה כונתה "משרד המלחמה". שר המלחמה פיט הגסת: "ג'ורג' וושינגטון ייסד את מחלקת המלחמה כדי שננצח מלחמות"

דולנד טראמפ בשיחה עם עיתונאים, 2 בספטמבר 2025/הבית הלבן

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ צפוי לחתום היום (שישי) על צו נשיאותי המשנה את שמה של מחלקת ההגנה של ארצות הברית ל"משרד המלחמה". טראמפ הסביר: "זה פשוט לא נשמע נכון".

בשנת 1947, כשנתיים לאחר תום מלחמת העולם השנייה שונה שמה של מחלקת המלחמה שניתן לה עוד ב-1789, לשם המוכר "מחלקת ההגנה".

שר ההגנה, עד השינוי הצפוי בשם לשר המלחמה, פיט הגסת׳/GettyImages

בשבוע שעבר צץ הרעיון במוחו של טראמפ במהלך ישיבה פומבית שקיים על שריו והסביר את החלטתו. "יצרנו היסטוריה שלא תאמן של ניצחונות כאשר המשרד כונה: "מחלקת המלחמה" ואז שינינו את זה ל"מחלקת ההגנה" זה פשוט לא נשמע נכון".

שר ההגנה, עד השינוי הצפוי בשם לשר המלחמה, פיט הגסת' אמר: "זה לא רק באשר למילים, זה באשר לאתוס הלוחם האמריקאי, ג'ורג' וושינגטון ייסד את מחלקת המלחמה כדי שננצח מלחמות, להסיר מידינו אזיקים כדי להילחם על מנת לנצח".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully