וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ההכנות ליום שאחרי: הונחו היסודות להסכמי כורש - ישראל נפגשה עם חוקרים איראנים גולים

עודכן לאחרונה: 4.9.2025 / 21:53

חברת הקבינט המדיני בטחוני השרה גילה גמליאל אירחה משלחת מטעם יורש העצר האיראני לשעבר, הנסיך פלהווי. הצדדים הציגו טיוטת מסמך לשיתופי פעולה עתידיים בתחומי מים, חשמל ואנרגיה - ליום שלאחר נפילת משטר האייתולות

*משלחת ״הסכמי כורש״ מבקרת בישראל/לפי סעיף

בישראל הונחו היסודות להסכמי כורש - מהלך הצהרתי שמטרתו יצירת מסגרת לשיתופי פעולה עתידיים עם העם האיראני ביום שאחרי משטר האייתולות. השרה גילה גמליאל אירחה משלחת חוקרים איראנים גולים מטעם יורש העצר הנסיך פלהווי, שהציגה טיוטת מסמך בתחומי מים, חשמל ואנרגיה. "העם האיראני צמא - תרתי משמע, צמא למים, חשמל וחירות", אמר ראש המשלחת סעיד קאסמדינאג'ד.

כורש, היה מלך פרס אשר אפשר ליהודים לשוב לציון ולאמונתם.

במהלך הביקור הציגה המשלחת, טיוטת מסמך לשיתופי פעולה עתידיים בתחומי מים, חשמל ואנרגיה. "ביום שהעם האיראני יחליט לקחת את גורלו בידיו - הבסיס לשיתופי פעולה כבר יהיה מוכן", ציינה גמליאל.

חברת הקבינט השרה גמליאל עם ראש המשלחת מטעם הנסיך פהלווי , סעיד קסמדינג'אד וחלק מחברי המשלחת הבוקר בשפד"ן/לשכת העיתונות הממשלתית

גמליאל הוסיפה כי הקשר עם יורש העצר החל כבר לפני שלוש שנים, בתיאום עם ראש הממשלה בנימין נתניהו: "הבנו שמגיע היום שבו העמים יחזרו לשגשג יחד. כמו שהסכמי אברהם פתחו דלתות במזרח התיכון - כך ניתן יהיה להרחיבם גם כלפי העם האיראני, עמו אנו חולקים היסטוריה עתיקה וייחודית".

במערכת המדינית והביטחונית מתייחסים למהלך כהצהרתי, אך כזה המדגיש את נכונותה של ישראל לפתוח ערוצים עם גורמי אופוזיציה איראניים. עם זאת, מבהירים כי התקדמות ממשית תוכל להתרחש רק בהתאם להתפתחויות בתוך איראן עצמה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully