וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מילואימניקים פצועי צה''ל הגיעו לבני ברק להקלטת פודקאסט עם חרדים - מהומה פרצה במקום

עודכן לאחרונה: 4.9.2025 / 21:28

חרדים פוצצו את ההקלטה שערכו פצועי צה''ל מתנועת המילואימניקים של יועז הנדל בצעקות "נמות ולא נתגייס". למקום הגיעו גם חרדים כדי לקיים שיחות לגבי משבר בנוגע למשבר אי-גיוס בני הישיבות לצה"ל

פצועי צה''ל מהמילואימנקים של הנדל הגיעו לבני ברק להקליט פודקאסט עם חרדים - מהומה פרצה במקום/ללא

שני מילואימניקים שנפצעו במהלך המלחמה הגיעו הערב (חמישי) לבני ברק עבור הקלטת פודקאסט ושיחות עם רבנים, אברכים, אנשי תקשורת ועוברי אורח שהיו במקום. כשהגיעו הנשיים, השייכים לתנועת "המילואימניקים" של יועז הנדל, למקום ההקלטה בסמוך לישיבת פוניבז' - התחוללה מהומה בין המקומיים לחיילים שהגיעו לשוחח עם מתנגדי ותומכי גיוס חרדים.

"נמות ולא נתגייס", צעקו אחדים מחוץ לקרוואן ההקלטות בו ערכו את הראיונות עם הרב ישראל גנץ והאברך דולב דוידוביץ. לאחר מכן יצאו פעילי "המילואימניקים" לדבר עם החרדים שהפגינו נגדם.

"נמות ולא נתגייס". המפגינים נגד קיום הראיונות/אתר רשמי, ללא
לפני שהעניינים התחממו. המילואימניקים עת הקלטת הפודקאסט בבני ברק/אתר רשמי, ללא

ההסכם בין צה"ל להנהגה החרדית

גורם בכיר במפלגות החרדיות סיפר לוואלה כי יש "הסכמות שקטות" בין צה''ל להנהגה החרדית - ''אתם לא תעשו רעש והפגנות - אנחנו לא נעצור עריקים". ההבנות בין צה''ל להנהגה החרדית הן שבשני הצדדים לא מעוניינים בהסלמה, זאת הסיבה לדבריו שהפסיקו המעצרים היזומים של חייבי הגיוס''.

יש לציין כי הגישה של המנהיג הליטאי, הרב דב לנדאו היא פרקטית - מה שיביא תוצאה. כשאין מעצרים מבחינתו אין לחץ להוביל למאבקים פומביים, כמו הפגנות, מבחינתו כל עוד אין פגיעה בציפור הנפש והבחורים יכולים לשבת וללמוד, ניתן לחיות עם זה. יש לציין כי הגישה של המנהיג הליטאי, הרב דב לנדאו היא פרקטית - מה שיביא תוצאה, מבחינתו, המאבק הליטאי הוא רק שלא ייעצרו מחוייבי גיוס באופן אקטיבי במבצעים של המשטרה הצבאית - ככל שמחוייבי גיוס באים במגע עם הרשויות כמו טיסה לחו''ל, הם יעזרו, אבל לא ייאבקו עבורם.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully