וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בגלל טיל איראני: הסכום האסטרונומי שנדרש לשיפוץ - והקרב עם האוצר

עודכן לאחרונה: 3.9.2025 / 20:54

אם שואלים גורמים מבית החולים סורוקה, עלות שיפוצו מוערכת בלמעלה ממיליארד שקלים - לפחות. נציג מס רכוש חלק על כך וטוען כעת כי הנזק מוערך בכ-200 מיליון שקלים. "זהו רק קצה הקרחון"

"בראש של אמא שלי, הלך סורוקה": סרטון הקאלט של עומר מבאר שבע/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

אם שואלים גורמים מבית החולים סורוקה, עלות שיפוצו מוערכת בלמעלה ממיליארד שקלים - לפחות. נציג מס רכוש חלק על כך וטוען כעת כי הנזק מוערך בכ-200 מיליון שקלים. בתגובה, מנהל סורוקה אמר בדיון סוער שנערך היום (רביעי) בבית החולים כי "זהו רק קצה הקרחון ויש ציוד נוסף שיצטרכו לקנות כדי להחזיר את בית החולים לקדמותו". הדיון המיוחד נערך בבית החולים בראשות ראש הוועדה ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו), עם נציגי הכנסת ונציגי בית החולים.

גם בתחום הרווחה להשלכות של עיכוב בשיפוץ והחזרתו לכשירות מלאה של בית החולים יש השלכות רחבות שנראה אותם בקרוב. חאלד אזברגה, מנהל נפה-מזרחית במשרד הרווחה והביטחון החברתי, התריע: "האוכלוסייה פה נשענת על העוגן שהוא סורוקה. ברגע שזה נפגע מעגלי ההשפעה מתרחבים, היעדר הטיפול והתמשכות הטיפול עלולים לשבור את האמון של התושבים בבית החולים ובמוסדות המדינה".

מנהל בית החולים סורוקה, פרופסור שלומי קודיש התאכזב והוסיף כי "זהו צו שעה לאומי חיוני. סורוקה הוא סמל שלטוני ותשתית לאומית ואני לא מרגיש שהשיקום שלו מטופל באותה מידה".

תיעוד חלק מהנזק מפגיעת הטיל האיראני. המחלוקת בין האוצר לבית החולים נעמדת על למעלה ממיליארד שקלים/אתר רשמי, רחל דוד

יעל פיילס, רפרנטית בריאות באגף תקציבים במשרד האוצר, הוסיפה ואמרה: "אנחנו רואים חשיבות מכרעת בשיקום סורוקה. ישנם חילוקי דעת בין מס רכוש לבית החולים אך אנחנו בתהליך שעובד. אנחנו נכונים לשתף פעולה". עוד אמרה כי מתקיימים דיונים בעקבות התוכניות שהתקבלו לפני כשבוע מבית החולים וכעת ממתינים לתשובות מבית החולים לאחר שעלו מספר שאלות". רס"ן אלי פינצבסקי, ראש ענף שירותי רפואה בצה"ל, אמר כי בעקבות מעבר צה"ל דרומה על בית החולים להיות חזק כדי לתת שירותי רפואה טובים לחיילים.

יו"ר הוועדה המיוחדת לחיזוק ופיתוח הנגב והגליל, סיכם: "בניית בניין חדש במקום הבניין שנפגע במלחמה צריכה להיות פרוייקט לאומי מגובה בהחלטת ממשלה מתאימה ובתקציב ראוי; מצפה מהממשלה שתגייס מיליארד ו-600 אלף ש"ח לתושבי הנגב כמו הסכום שגוייס לתושבי עזה. כבר היום בית החולים נותן שירות ללמעלה ממיליון תושבים ואין סיבה שהם לא יקבלו את השירותים הראויים להם. במצב הדברים הנוכחי במדינת ישראל יש כ-3,000 אנשים שממתינים לניתוח כבר חצי שנה וקרוב לוודאי שיקבלו בקרוב הודעת דחיה. זה צריך להדיר שינה מעיני חברי הממשלה. בית החולים הוא תשתית לאומית".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully