הוא לא לובש מדים, אבל משדר ביטחון של איש בעל סמכות. נכנס לעסקים בשינקין, בדיזנגוף וברחוב החשמל, מציג את עצמו לטענת בעלי העסקים כאיש מטעם מערך הכבאות ומודיע שהגיע הזמן להחליף מטפים. בעלי העסקים, רבים מהם מותשים מהמלחמה ומהקושי הכלכלי, נכנעים, ומשלמים. לפעמים העלות היא מאות שקלים ולפעמים אלפים. רק מאוחר יותר הם מבינים, האיש הזה, ככל הנראה, כלל לא קשור לכבאות והצלה.
אודי, בעל עסק ותיק בשינקין, כבר מכיר את הטריק: "שנים הוא מנסה אותי. אני רואה אותו ונועל את הדלת. הוא בא עם דיבור של איש חוק, אומר לי אתה חייב לעמוד בתקן שלנו, ואני כבר יודע שזה בלוף. הוא מנסה לשלוח אליי לעסק אנשים מטעמו ואני לא נותן להם להתקרב בכלל".
אבל אחרים לא זיהו את ההצגה. רום, בעל חנות בדיזנגוף, נזכר: "הוא לא שואל אותך אם אתה רוצה. הוא פשוט מודיע, זה מה שצריך לעשות. מחליף לך מטפים, ואז דורש כסף. כל פעם עוד כמה מאות שקלים. אתה עומד מולו ולא מבין איך נפלת בזה".
בעל עסק נוסף נשמע מיואש: "בתקופה המורכבת הביטחונית שבה אנחנו נמצאים, כשהעסקים מנסים להרים את הראש מעל המים, זה מרגיש כמו גניבה לאור יום. לפני חודש שילמתי לו 600 שקלים, עד ששכן אמר לי, תתעורר, זה לא מכבאות אש. פשוט ניצול ציני של אנשים שעובדים קשה".
מכבאות והצלה לישראל נמסר לוואלה: "עובדי כבאות והצלה לובשים מדים ואינם גובים תשלום ישיר מבעלי עסקים אלא רק באמצעות טופס אגרה מסודר. אנו רואים בחומרה כל ניסיון התחזות. במקרה של חשד יוגש בהקדם תלונה במשטרה. בעקבות פניית וואלה, נחדד את ההנחיות בקרב כלל בעלי העסקים".