וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דיווח: אמו של המועמד המוסלמי לראשות עיריית ניו יורק קיבלה מיליונים מקטאר

עודכן לאחרונה: 1.9.2025 / 16:52

ניו יורק פוסט חושף כי הבמאית מירה נאיר, אמו של המועמד הדמוקרטי זוהרן ממדאני, קיבלה בשנים האחרונות מימון נרחב מאל מעייסה, אחותו של אמיר קטאר. בקמפיין של ממדאני, שמוביל בסקרים, טוענים: "זה ניסיון ציני לנגח באמצעות האם"

זוהרן ממדאני מחופש ליהודי ושר שירי חנוכה/מעריב

המועמד הדמוקרטי לראשות עיריית ניו יורק, זוהראן ממדאני, מצוי במוקד של סערה פוליטית לאחר פרסום בניו יורק פוסט כי אמו, הבמאית מירה נאיר, קיבלה מימון של מיליוני דולרים מגורמים בקטאר המזוהים עם מוסדות תרבות הנתונים לשליטת בית המלוכה.

לפי הדיווח, מאז שנת 2009 נהנתה נאיר מתמיכה נרחבת של השייחה אל-מעייסה בינת חמד אל־תאני, אחותו של אמיר קטאר. המימון כלל בין היתר את מלוא התקציב לסרט בבימויה "הפונדמנטליסט בעל כורחו" (2012) בהיקף של 15 מיליון דולר, הפקה של סרטים נוספים, וכן מימון לתוכניות הכשרה ליוצרים צעירים במסגרת מעבדות הקולנוע שהקימה באפריקה ובדוחה. בשנת 2022, שיתפה פעולה עם מוסדות תרבות רשמיים של קטאר בהפקת גרסה בימתית ל"חתונת מונסון" לרגל משחקי גביע העולם בכדורגל שנערך בקטאר.

המועמד הסוציאליסטי זוהרן ממדאני באירוע בחירות אחרי הפריימריז הדמוקרטיים בעיר ניו יורק, ארה"ב, 25 ביוני 2025/רויטרס

עוד נטען כי השייחה אל-מעייסה עצמה קידמה ברשתות החברתיות את קמפיין הבחירות של ממדאני בן ה 33, שהפתיע כשניצח את המושל לשעבר, אנדרו קואומו בפריימריז הדמוקרטיים. היא שיתפה פוסטים המבליטים את תוצאות הסקרים ואף הגיבה לסרטוני קמפיין משפחתיים.

ממדאני, חבר בית המחוקקים של מדינת ניו יורק המזוהה עם מדיניות שמאל חדה ותומך מוצהר במאבק הפלסטיני, הדגיש כי מעולם לא ביקר בקטאר ולא קיבל סיוע כספי מהמדינה. דוברת הקמפיין שלו אמרה בתגובה כי "הניסיון לנצל את קריירת אמו לצרכים פוליטיים הוא עלבון לבוחרים המתעניינים בסוגיות האמיתיות, לא בהסחות דעת מלאכותיות".

sheen-shitof

עוד בוואלה

פיטרו חוגגת יום הולדת עגול ואתם נהנים ממבצע של פעם ב-60 שנה

בשיתוף פיטרו

אמיר קטאר תמים בן חמד אל-ת'אני בפתח פסגה אזורית בדוחא, קטאר, 5 בדצמבר 2023/רויטרס

החשיפה מצטרפת לשורת עמדות שנויות במחלוקת של ממדאני, בהן קריאות להפסיק את המימון למשטרת ניו יורק, העלאת מסים לעשירים, ומתן שירותי בריאות ייעודיים לקהילת הטרנסג'נדרים. התבטאויותיו החריפות נגד ישראל, אותה האשמים ב"רצח עם" בעזה, מוסיפות למתח סביב התמודדותו על ראשות העיר

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully