מנהיג החות'ים, עבד אל-מלכ בדר א-דין אל-חות'י, נשא לפני שעה קלה (ראשון) נאום לאור חיסול בכירי ממשלת החות'ים. בנאומו הדגיש כי הם ימשיכו לבצע שיגורים לעבר ישראל ואף רמז כי ישראל נעזרת בסוכנים מקומיים על מנת לתקוף בתימן: "נמשיך בשיגורים לעבר ישראל ואף נסלים. מנגנוני הביטחון של תימן פועלים נגד בוגדים ובקרוב נראה הצלחות חשובות שימנעו מישראל לבצע את פשעיה נגד העם בתימן ונגד המוסדות הרשמיים".
"כל השהידים הם מהממשלה ושרים העובדים בתחומים האזרחיים", פתח את דבריו. "פשע זה של פגיעה בשרים אזרחיים מתווסף לשורת הפשעים של האוייב הישראלי באזור - אוייב אשר הורג את בני העם הפלסטיני, בלבנון, בסוריה, בעיראק, באיראן ובמקומות שונים באומה האיסלאמית.
המנהיג המשיך ואמר כי "אין מנוס מלנקוט עמדה לנוכח הפשעים שמבצעת ישראל ברצועת עזה". עוד הוסיף ואמר: "במסגרת העמדה שאנחנו נוקטים בפועל - ניאבק באוייב, נפגע בו, נגרום לו לאבידות ונמשיך בתקיפות שלנו לעבר ישראל באמצעות טילים, כטב"מים ובאמצעות הים - שאף יתגבר. ניאבק באוייב בכל הזירות - הצבאית, הביטחונית, המדינית, הכלכלית וההסברתית. המאבק בכל זירות אלו קיים".
מנהיג החות'ים טען בדבריו כי ישראל נעזרכת בגורמים בכדי לתקוף בשטח תימן: "מנגנוני הביטחון של תימן משימתם להגן על החזית הפנימית מפני פריצה והם ימשיכו במשימתם - כששום בוגד לא יהיה נתון להגנה. מי שעובד לטובת האוייב הישראלי, לטובת תוכניותיו ויאפשר לו לבצע את פשעיו נגד העם בתימן - לא יהיה ניתן לעזור לו והוא בוגד". הוא המשיך ואמר: "מנגנוני הביטחון ימשיכו למלא את משימותיהם, הם כבר השיגו הצלחות חשובות מאוד, הם ימשיכו בהצלחותיהם". לדבריו, "כבר בימים הקרובים נראה הצלחות חשובות מאוד, שיכשילו את ישראל מלבצע את פשעיה נגד העם שלנו או מלפגוע במוסדות הרשמיים של תימן".
לאחר שחוסלו ראש ממשלת החות'ים וכמה משריו בתקיפת חיל האוויר בצנעא, בצה"ל אומרים כי בשלב הזה נערכים לכלל התרחישים. גורמים בחיל האוויר אמרו כי לח'ותים יש יכולות ייצור עצמאיות לייצור טילים וכלי טיס לא מאוישים וחלק מפס הייצור שלהם נתמך על ידי רכש ממדינות כמו איראן, צפון קוריאה ומדינות נוספות. אמנם אין בידיהם ארסנל נשק רחב וזמין ולא ידוע על היקף משגרים שמאפשר להם לשגר מטחי טילים, אך בצה"ל לוקחים בחשבון שהם ינסו לאתגר את מערכות הגילוי וההגנה האוויריות. לשם כך תוגברו נקודתית מערכים בחיל האוויר ובצה"ל.
ראש המועצה הפוליטית העליונה של החות'ים, מהדי אל-משאט, פרסם אתמול נאום מוקלט ואיים על ישראל. "אנחנו ננקום ומה שהאוייב השיג היא הצלחה מקרית ולא יותר מזה. לציונים אני אומר: "מחכים לכם ימים אפלים". בנאומו הוא גם פנה לתושבי עזה: "לתושבי הרצועה - אנחנו נמשיך בעמדתנו עד שתופסק התוקפנות ויוסר המצור מעליכם - יהיה המחיר שיהיה".
התקשורת באיראן ציטטה היום את הודעת משמרות המהפכה לרגל חיסול בכירי החות'ים ובהודעה זו נכתב: "הפשע האחרון שביצעה היישות הציונית בכך שתקפה בצנעא והרגה את אחמד ע'אלב נאסר א-רהווי, ראש הממשלה, ומספר משריו - הוא פשע מלחמה נגד האנושות ודוגמא ברורה לטרור ולהתנהגות של היישות השטנית והתוקפנית הזו".
עוד הם כתבו: "דם השהידים של פשע זה ושל השהידים האחרים של ההתנגדות האיסלאמית יגבירו את להבת הכעס המקודש ואת העירנות מפני הגמוניה ומפני הציונות באזור. פשע נורא זה חשף פעם נוספת את הפנים של הציונים הפושעים ואת האופי הלא-אנושי של כובשי ירושלים ושל תוקפי האדמות האיסלאמיות. זאת ישות הממשיכה בתופקנות, בהרג ובהשמדה בתמיכה מלאה מצד ארה"ב ועם שתיקה מצד הקהילה הבין-לאומית - דבר המאיים על ביטחון האזור והעולם באופן רציני. משמרות המהפיכה מדגישות כי ההתנגדות האיסלאמית באזור, במיוחד ההתנגדות בתימן - תגיב באופן קשה נגד הפושעים הציוניים, מה שיגרום להם להתחרט".