לאחר הפרסום בוואלה: ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט נפגש הבוקר (רביעי) עם יושב ראש מפלגת ישראל ביתנו, חבר הכנסת אביגדור ליברמן. בנט טען כי "השניים שוחחו על המשך המלחמה בעזה, המגעים לעסקת חטופים, סוגיית הגיוס, הכלכלה הישראלית, וכן דנו בדרכים השונות להחלפת הממשלה בהקדם האפשרי על מנת לתקן את ישראל".
חבר הכנסת ליברמן טען כי במהלך הפגישה "הדגיש את הצורך בקידום קווי היסוד של הקואליציה העתידית ותיאום מקסימלי בין כל המפלגות הציוניות".
הבוקר פורסם בוואלה כי ליברמן שלח מכתב אל ראש האופוזיציה יאיר לפיד בבקשה לתאם "בהקדם האפשרי" פגישה של ראשי מפלגות האופוזיציה הציוניות, כך לדבריו, יחד עם ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט וחבר הכנסת לשעבר גדי איזנקוט. במכתבו של ליברמן נכתב שמטרת הפגישה היא להתחיל ולגבש קווי יסוד של הממשלה הבאה.
מכתבו של ליברמן הוא הצהרת כוונות שמראה כי באופוזיציה כבר מתחילים להיערך לבחירות הבאות, ושר הביטחון לשעבר מסמן לו מנהיגי מפלגות אחרים איתם הוא מתכנן ללכת קדימה וליצור גוש חדש במערכת הפוליטית.
לדבריו של יו"ר ישראל ביתנו, חוסנה הלאומי של ישראל מצריך הנהגה אחראית, שקולה ומאוחדת שתדע להציע חלופה ערכית ומעשית לשלטון הנוכחי שאותו ליברמן מאשים בהובלה לאבדון ואת אסון ה-7 באוקטובר. לכן, ליברמן מאמין כי עליהם לעבוד יחד ולגבש בסיס לפעולה.
את המכתב חתם במילים הבאות: "אני מאמין כי דווקא בתקופה זו, מוטלת עלינו החובה לגלות אחריות לאומית ולפעול יחד, למען חיזוק אמון הציבור ולמען עתיד טוב יותר למדינה כולה".
הפנייה של ליברמן לשלושת שותפיו לעתיד, כך לפי מכתבו, מותירה שני שחקנים פוליטיים מרכזים בחוץ: בני גנץ שנמצא במשבר פוליטי לאחרונה, ויושב ראש מפלגת הדמוקרטים יאיר גולן. בתחילת דבריו כתב ליברמן כי הפגישה תהיה של ראשי המפלגות הציוניות, מה שעושה את הימצאותם מחוץ ליוזמה הפוליטית החדשה.