כוחות צה"ל מחטיבת בנימין בשיתוף לוחמי יחידת דובדבן ומג"ב איו"ש ובהכוונת מודיעין פיקוד מרכז ושב"כ, יצאו הבוקר (שלישי) לפעילות מבצעית במרכז העיר רמאללה. במסגרת הפעילות הכוחות פשטו על עסק חלפנות שלטענת צה"ל, העביר למחבלי חמאס כספי טרור למען קידום פעילויות טרור נגד מדינת ישראל ואזרחיה.
בצה"ל עדכנו כי במהלך הפעילות נעצרו חמישה מבוקשים החשודים בפעילות טרור אשר הועברו להמשך טיפול כוחות הביטחון, וכמו כן הוחרמו מאות אלפי שקלים שהופללו ככספי טרור. עוד מסרו כי "פעילות זו מצטרפת לשורת פעולות שמבצע צה"ל במרחב יהודה ושומרון, במטרה לפגוע במערך הכלכלי של ארגוני הטרור ולשבש את יכולתם לממן ולקדם פעילות טרור נגד מדינת ישראל ואזרחיה".
במערכת הביטחון מזהירים: "תרחיש אימה" חדש על הפרק
במערכת הביטחון הזהירו כי חודש ספטמבר עלול להציב את ישראל בפני "תרחיש אימה" בסגנון 7 באוקטובר - זאת על רקע האפשרות שמדינות אירופה יכריזו על הכרה במדינה פלסטינית. במטכ"ל מתנהלת מתיחות חריפה סביב חלוקת סדר הכוחות בין הדרום למרכז.
לפי מקורות בצמרת צה"ל, במטכ"ל נרשמת מתיחות סביב חלוקת סדר הכוחות בין פיקוד הדרום, המתמקד בהיערכות לתוכנית כיבוש העיר עזה, לבין פיקוד המרכז, החושש מהתפרצות אלימה ביהודה ושומרון בעקבות הכרזה פלסטינית אפשרית. קצינים בפיקוד המרכז הזהירו כי "שמחה או אכזבה מהכרזה כזו עלולות להצית שרשרת פיגועים נגד חיילי צה"ל ואזרחים - ביהודה ושומרון או בעומק שטח ישראל".
במערכת הביטחון מזהירים כי בזמן שצה"ל ריכז מאמצים בדרום, אסור להתעלם מהתהליכים המתרחשים ביהודה ושומרון. לדברי קצינים בפיקוד המרכז, אגף המבצעים במטכ"ל, בפיקוד האלוף איציק כהן, מתעדף את פיקוד הדרום, אך יידרש להקצות במקביל כוחות משמעותיים לפיקוד המרכז בראשות האלוף אבי בלוט - מחשש לחדירות פלסטינים או התקפות טרור על יישובים, בדומה לאירועי 7 באוקטובר.