בפעם הראשונה מאז מותו של יבגני פריגוז'ין בחודש אוגוסט 2023, משפחתו מתייחסת לאירועים שהובילו לחיסולו לכאורה של מפקד קבוצת ואגנר. בריאיון לעיתון הרוסי פונטנקה, סיפרה אמו, ויולטה פריגוז'ינה, כי ימים לפני מותו, בנה "נראה כמי שגורלו נגזר". לדבריה, היא ניסתה לשכנעו שלא להוביל את צעדת המרד לעבר מוסקבה: "אמרתי לו, רק אנשים באינטרנט יתמכו בך, אף אחד לא יצא לכיכר".
פריגוז'ין, שכונה "השף של פוטין" לאחר שהתעשר ממסעדות יוקרה וחוזי הסעדה לקרמלין, מילא תפקיד מרכזי במלחמה באוקראינה באמצעות גיוס שכירי חרב ואף אסירים לקרבות הקשים בחזית, בהם המצור על העיר בחמוט.
אולם יחסיו עם הפיקוד הצבאי העליון הידרדרו, ובחודש יוני 2023 פריגוז'ין הוביל את אנשיו לתפיסת מתקנים צבאיים ברוסטוב על הדון ולצעידה הפגנתית לכיוון הבירה, מהלך שנפסק באופן פתאומי לפני הגעת הכוחות למוסקבה.
"ברוסטוב כולם קיבלו אותו בחיבוק", סיפרה אמו, אך הוסיפה כי הוא סירב להילחם בקצינים צעירים ולכן עצר את המרד. לטענתה, "הוא לא התכוון להפיל את פוטין, זה ברור. הוא רצה להגיע להנהגה הצבאית".
עוד הזכירה האם כיצד פוטין סייע לה באופן אישי בעבר והציל את חייה כאשר דאג לה לטיפול רפואי מחוץ לגבולות רוסיה. לדבריה, היא ובנה היו אסירי תודה על כך.
"הוא הציל את חיי, פשוטו כמשמעו. הייתי זקוקה לניתוח, והרופאים שלנו אמרו שהם לא יוכלו לעזור. הייתי כבר עם רגל אחת בקבר. ואז ז'ניה התקשר (לפוטין). הוא השיב: 'כל אימא היא קדושה'. הם שלחו מסוק ופינו אותי להמבורג".
ב-23 באוגוסט 2023, חודשיים לאחר ניסיון המרד שכשל, התרסק מטוסו הפרטי של פריגוז'ין והוא נהרג בגיל 62. לפי דיווחים במערב, הוא חוסל על ידי שירותי הביטחון הרוסיים.
"כשראיתי אותו ב-15 באוגוסט הוא כמי שהשלים עם גורלו. בשבוע שלאחר מכן כבר לא היה בחיים", אמרה אמו, והוסיפה כי משפחתו טרם קיבלה תשובה רשמית על נסיבות ההתרסקות.
ויולטה פריגוז'ינה, המנהלת כיום גלריה לאמנות פרו-מלחמתית בסנט פטרסבורג, התעקשה: "הוא מעולם לא רצה להיות נשיא. הוא אהב את רוסיה ורצה לראות אותה חזקה".