וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הפגנות נגד "מלונות המהגרים" בבריטניה, הממשלה מבטיחה: נסגור אותם

25.8.2025 / 11:42

האשמת מבקש מקלט בתקיפה מינית הובילה לגל הפגנות מחוץ לבתי אירוח, ולפסיקה תקדימית המותירה לגרשם משם. ממשלת הלייבור, שנמצאת תחת לחץ ציבורי לעצור את ההגירה הלא חוקית שהגיעה לשיא, הכריזה על רפורמה. מנהיג הימין הקיצוני, המוביל בסקרים: "נגרש המוני מהגרים"

הפגנה נגד מלון שמשכן מהגרים באפינג, אנגליה/רויטרס

ממשלת הלייבור בבריטניה הכריזה על רפורמה בהליך בקשות המקלט, לאור הפגנות ברחבי הממלכה נגד שיכונם של מהגרים בבתי מלון. המשבר גרם לצניחה בתמיכה במפלגה, כשנה בלבד אחרי שרשמה ניצחון סוחף בבחירות לפרלמנט, ולהתחזקות הימין הקיצוני בסקרים.

מחאות מחוץ לבתי מלון נמשכו גם אתמול, ובשבת נרשמו עימותים בין מתנגדי ההגירה לבין תומכיה בערים שונות. ההפגנות פרצו אחרי שמהגר מאתיופיה, ששהה במלון ממזרח ללונדון הואשם בתקיפה מינית, שאותה הוא מכחיש.

ביום שלישי, בית משפט אישר את הבקשה לפנות את מבקשי המקלט מהמלון באפינג, בפסיקה תקדימית שעשויה לשמש בסיס להחלטות של רשויות מקומיות דומות. ממשלת הלייבור מתכננת לערער על ההחלטה, בעודה מקדמת שינויים בהליך בקשות המקלט שנתקעות במשך חודשים ארוכים.

אך המפגינים המשיכו להתכנס מחוץ למלון באפינג, שהפך למוקד למחאות, כשהם מנופפים בדגלי בריטניה ונושאים שלטים עם הכיתוב "אפינג אומרת לא" ו"עצרו את הסירות", בכוונתם לסירות שעמן מגיעים מהגרים לא-חוקיים לחופי הממלכה.

מפגינים נגד הגירה באפינג, בריטניה, 24 באוגוסט 2025. רויטרס
הפכה למוקד המחאה. מפגינים נגד מהגרים באפינג, אתמול/רויטרס

לפי נתונים רשמיים, שפורסמו ביום חמישי האחרון, מספר בקשות המקלט בממלכה הגיע לשיא בשנה החולפת, כשיותר מהגרים שוכנו במלונות בהשוואה לשנה שעברה, בעלות של מיליארדי ליש"ט בשנה.

ההגירה נמצאת בראש סדר העדיפויות של הבוחרים, לפי הסקרים, ומי שמנצל זאת הוא נייג'ל פאראג', הפוליטיקאי הוותיק שהוביל בעבר את הפרישה מהאיחוד האירופי וכיום עומד בראש מפלגת "רפורמה" הימנית קיצונית.

הוא הציג בסוף השבוע תוכניות לגירוש המוני של מהגרים, אם מפלגתו תרכיב את הממשלה הבאה. הוא אמר לעיתון "הטיימס" שהוא יוציא את בריטניה מהאמנה האירופית לזכויות אדם, יכונן הסכמי החזרה למדינות כמו אפגניסטן ואריתריאה, ויבנה אתרי מעצר ל-24,000 מהגרים.

הסקרים בבריטניה מראים שההגירה נמצאת בראש סדר הדאגות של המצביעים/רויטרס

בניסיון לעצור את המפולת בסקרים, ממשלתו של קיר סטארמר חשפה אתמול את הרפורמה המתוכננת שלה בהליך הערעורים על בקשות מקלט. המטרה של התכנית היא להאיץ את ההחלטות בבקשות, להקל על צוואר בקבוק של 106,000 תיקים, כולל 51,000 ערעורים עם זמני המתנה ממוצעים של יותר משנה, ולהפסיק בהדרגה את השימוש במלונות לשיכון מבקשי מקלט.

במסגרת התוכניות, יוקם גוף עצמאי של שופטים שיטפל בבקשות המקלט. שרת הפנים יווט קופר אמרה כי השינויים הם חלק ממאמצים "להחזיר שליטה וסדר" למערכת שלפיה הייתה ב"כאוס מוחלט" כשהלייבור עלתה לשלטון בשנה שעברה לאחר שלטון ממושך של השמרנים.

"איננו יכולים להמשיך עם העיכובים הבלתי מקובלים האלה", אמרה קופר.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully