וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דיווח בטורקיה: ספינות נדרשות להצהיר שאין להן קשר לישראל

21.8.2025 / 13:23

מקורות בענף הספנות אמרו לרויטרס שהרשויות הימיות מבקשות מבעלי ספינות וסוכנים להגיש מכתבי הצהרה המבטיחים שאין להם קשר לישראל, וכי אין במטען ציוד צבאי או חומרים מסוכנים בדרכם אליה, על רקע המלחמה בעזה. בשלב זה, לא פורסמה הנחיה רשמית בנושא

בווידאו: ארדואן בנאום מגנה רצח ישראלים, אבל אומר שישראל מבצעת טבח בעזה/צילום: רויטרס

רשויות הנמלים בטורקיה החלו לדרוש באופן לא רשמי מסוכני אוניות מכתבי הבטחה שבהם מצוין כי כלי השיט אינם קשורים לישראל - כך אמרו שני מקורות בענף הספנות בטורקיה לסוכנות הידיעות רויטרס.

הדרישה נמסרה, לפי המקורות, בעל-פה ממשרד רשות הנמלים ומיועדת לכלל הנמלים ברחבי המדינה, אף שלא פורסמה הנחיה רשמית בנושא. אחד המקורות אמר שההנחיה תקפה לכל הנמלים בטורקיה.

לפי אחד המקורות, במכתבים נדרשים בעלי הספינות, מנהליהן ומפעיליהן להצהיר כי אין להם קשר עסקי או אחר לישראל, וכן כי כלי השיט אינם מובילים ציוד צבאי, חומרי נפץ, חומרים רדיואקטיביים או כל מטען אחר המיועד למדינה.

במשרד התחבורה של טורקיה לא הגיבו לפניות בנושא.

מגביר את המאבק הכלכלי בישראל. ארדואן/רויטרס

המהלך מצטרף להסלמת הצעדים הכלכליים של טורקיה נגד ישראל בעקבות המלחמה ברצועת עזה. בשנה שעברה הודיעה אנקרה על ניתוק יחסי הסחר בין המדינות, המוערכים בכשבעה מיליארד דולר בשנה.

נשיא טורקיה רג'פ טייפ ארדואן אף טען אז שארצו מתכננת לנתק את כל קשריה עם מדינת ישראל וכי אין בכוונתה לפתח או לקדם יחסים כל שהם בין המדינות בעתיד. עם זאת, בישראל הכחישו את הדברים ובין המדינות עדיין מתנהלים קשרים, לפחות מאחורי הקלעים, סביב המלחמה בעזה והמצב בסוריה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully