וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

איום חמור: נעצר חשוד שביקש מהרב הראשי לשעבר להטיל "דין רודף" על היועמ"שית

עודכן לאחרונה: 20.8.2025 / 21:43

החשוד, בן 36 מירושלים, נעצר לאחר שהותיר מכתב מאיים שנמסר לרב יצחק יוסף. במשרד לשירותי דת התריעו על איום "ממשי ורציני" לחיי היועמ"שית. המשטרה: נפעל בנחישות למצות את הדין

בווידאו:הפגנה בקריאה להתפטרותה של היועמ"שית לאור עליית המדרגה בהסתה ובאלימות נגד ראש הממשלה ונבחרי הציבור/יותם רונן, עריכת וידאו: שירן גולן.

בן 36 מירושלים נעצר הערב (רביעי) בחשד שהותיר מכתב איום חמור, ובו בקשה מהרב הראשי לשעבר, יצחק יוסף, להטיל "דין רודף" על היועצת המשפטית לממשלה, עו"ד גלי בהרב מיארה. החשוד אותר בביתו בדרום העיר לאחר חקירה מהירה של בלשי תחנת לב הבירה והועבר לחקירה. מחר תבקש המשטרה להאריך את מעצרו.

לפי הודעת משטרת מחוז ירושלים, מוקדם יותר נמצא מכתב סמוך לבית מגורים במרכז העיר ובו איום מפורש לפגיעה ביועמ"שית. המכתב הועבר ללשכת הרב יצחק יוסף, הרב הראשי לשעבר, שזיהה את חומרת הדברים ודיווח מידית באמצעות מנכ"ל המשרד לשירותי דת, יהודה אבידן, למפכ"ל דני לוי. אבידן כתב כי מדובר באיום "ממשי ורציני לסכן מידית את חיי היועצת המשפטית לממשלה".

היועמ"שית גלי בהרב מיארה. "איום ממשי ורציני לסכן מידית את חייה"/עיבוד תמונה, צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

במשטרה מסרו: "אנו רואים בחומרה כל ניסיון לאיים או לפגוע באנשי ציבור באשר הם. נמשיך לפעול בנחישות למצות את הדין עם כל מי שיבחר להשתמש באיומים או באלימות כלפי נבחרי ציבור או כלפי כל אדם באשר הוא".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully