וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לאחר ניסיון החטיפה: פרטים חדשים על מתקפת הפתע בחאן יונס

עודכן לאחרונה: 20.8.2025 / 14:49

מקורות בפיקוד הדרום התייחסו לאירוע החריג, ומתחו ביקורת חריפה בטענה כי "הסטטיות של הכוחות סייעה לחמאס ללמוד את התנהלותם", והוסיפו: "הם לא באמת מתמרנים". במקביל, טענו לאירוע דומה שלא דווח, וקבעו: "הפעם האחרונה שטנק דרס מחבלים היה ב-7 באוקטובר. זה אומר הרבה"

פעילות כוחות צה"ל בדרום חאן יונס, רצועת עזה, אוגוסט 2025/דובר צה"ל
״הכוחות לא באמת מתמרנים, קל להבין מה השגרה שלהם״

פיגוע החדירה למוצב צה"ל בחאן יונס: לפי מקורות בפיקוד הדרום, כוחות שריון וחי"ר בגזרה נטשו משימות ומיהרו להגיע לנקודה על מנת לחסל את המחבלים.

כמו כן, בהמשך לאירוע היום, מקורות בפיקוד הדרום מתחו ביקורת והתריעו, "הסטטיות של הכוחות לאורך זמן בדגש על הכוח הזה, סייעה לחמאס ללמוד את ההתנהלות של הכוח במגנן". עוד אמרו המקורות הצבאיים כי "יש עוד הרבה כוחות ברצועת עזה שנמצאים בקיפאון כבר תקופה. מה זה קיפאון? לא באמת מתמרנים. קל להבין מה השגרה שלהם.

הממצאים של ההתקפה הזו מדאיגים מאוד, לא מדובר באירוע בודד. יש אירוע דומה שלא מדברים עליו שקרה לפני יומיים בבית חאנון תחת אוגדה 99 - שמונה מחבלים נהרגו בניסיון לתקוף את כוחות החטיבה הצפונית. גם במקרה הזה, ההערכה היא שהם ניסו לנצל הזדמנות מבצעית ולחטוף חיילים. התעוזה של חמאס עלתה".

״הפעם האחרונה שטנק דרס מחבלים היה ב-7 באוקטובר, זה אומר הרבה״/דובר צה"ל

"טנק לא אמור לפגוש מחבל בטווח אפס, ואם זה קרה כמו היום - זה אומר שהמערכים קרסו"

בנוסף לכך, אמר קצין שמכיר היטב את הגזרה, "טנק לא אמור לדרוס מחבלים כמו במקרה הזה. טנק לא אמור לפגוש מחבל בטווח אפס, ואם זה קרה - כמו היום - זה אומר שהמערכים הרלוונטיים למשימה קרסו. הפעם האחרונה שטנק דרס מחבלים היה ב-7 באוקטובר. זה אומר הרבה. צה"ל לא יכול לספר שהוא מתמרן כשבפועל הכוחות ממתינים לפקודות ומשימות תמרון לכיבוש העיר עזה. עד אז, חמאס ינסה למצוא תורפות בהתנהלות כוחות צה"ל בשטח".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully