דוח התקציב השנתי של חברי הכנסת שהתפרסם לאחרונה מפרט כמה כסף הוציאו נבחרי הציבור מהתקציב המכסה הוצאות הכרוכות במילוי תפקידם ולשמירה על קשר עם ציבור הבוחרים. אלה הנתונים למחצית הראשונה של שנת 2025.
חברת הכנסת מירב מיכאלי דורגה בראש טבלת ההוצאות על קשר עם הציבור במחצית הראשונה של השנה, עם סכום כולל של כ-150.6 אלף שקלים, כ-100 אלף שקלים מתוכם הוציאה מיכאלי על ייעוץ משפטי. אחריה ברשימה: חבר הכנסת אביחי בוארון מהליכוד, שהוציא כ-105.8 אלף שקלים.
במקום השלישי חברת הכנסת אורית פרקש הכהן, שלאחרונה עזבה את סיעת כחול לבן, עם הוצאות של כ-95.5 אלף שקלים, מתוכם 67.5 אלף שקלים שהוציאה לפני שפרשה מהסיעה.
במקום הרביעי חבר הכנסת יוראי להב הרצנו ממפלגת יש עתיד עם כ-88.5 אלף שקלים. חבר הכנסת גלעד קריב סוגר את החמישייה הראשונה עם הוצאות בהיקף של כ-86.8 אלף שקלים.
חברי הכנסת עם ההוצאות הגבוהות ביותר
1. מירב מיכאלי - 150,619שקלים
2. אביחי בוארון - 105,837שקלים
3. אורית פרקש הכהן - 95,475שקלים
4. יוראי להב הרצנו - 88,538שקלים
5. גלעד קריב - 86,833שקלים
יותר ממיליון שקלים על כיבוד ואירוח
הדו"ח בדק על מה הוציאו נבחרי הציבור את התקציב, כשמהנתונים עולה כי 1,160,187 שקלים שולמו עבור אירוח וכיבוד. אחר כך, הוציאו הנבחרים סכום של 936,550 שקלים על סקרים. הוצאות בולטות נוספות הן צריכת מדיה כתובה ודיגיטלית ופרסומים.
יותר מ-100 אלף שקל מכספי המיסים הלכו ל-"מלוכדים NEWS"
מהנתונים עולה כי מרבית חברי הכנסת מטעם הליכוד הוציאו כספים לפרסום בקבוצת "מלוכדים NEWS". חברי הכנסת שהעבירו את הסכומים הגבוהים ביותר לקבוצה הם בועז ביסמוט ואתי עטייה שהוציאו כל אחד 16,284 שקלים, אחריהם יואב קיש 15,600 שקלים, גלית דיסטל אטבריאן, אלי כהן ומשה פסל עם 14,160 שקלים כל אחד, חנוך מילביצקי העביר 12,980 שקלים, גילה גמליאל 12,744 שקלים, אריאל קלנר 11,800 שקלים, וצגה מלקו עם 10,620 שקלים.
חברי כנסת נוספים ששילמו יותר מ-5,000 שקלים עבור הקבוצה הם אביחי בוארון, עמיחי שיקלי, עידית סילמן, אושר שקלים, דוד ביטן, ששי גואטה וישראל כ"ץ.
סכומים הנמוכים מ-5,000 שקלים שילמו לקבוצת "מלוכדים NEWS" חברי הכנסת אליהו דלל, אליהו רביבו, מאי גולן, ניסים ואטורי, דוד אמסלם, אופיר כץ, קטי שיטרית, גדעון סער, חיים כץ ויריב לוין.
שקלים יודע איך לארח
בקטגוריית אירוח וכיבודים, דורג חבר הכנסת אושר שקלים בראש, עם הוצאה של כ-32.6 אלף שקלים. בתחום ייעוץ, סקרים וחוות דעת בלטה חברת הכנסת אורית פרקש הכהן, שהוציאה כ-74.5 אלף שקלים.
בקטגוריית צריכת מדיה כתובה ודיגיטלית, מירב כהן ממפלגת יש עתיד הייתה בעלת ההוצאה הגדולה ביותר עם 59 אלף שקלים. נעמה לזימי ממפלגת הדמוקרטים הובילה את סעיף צריכת מדיה דיגיטלית עם הוצאה של 26.2 אלף שקלים.
מהדוח עולים נתונים מפתיעים. למשל חבר הכנסת רם בן ברק מסיעת יש עתיד שילם כ-45 אלף שקלים בחצי שנה האחרונה ליועץ שהורשע בעבר בהטרדה מינית, ואילו חבר הכנסת אייכלר מיהדות התורה שילם 35,400 שקלים עבור זמירות. חבר הכנסת זאב אלקין ששב לאחרונה לליכוד שילם 30 אלף שקלים לפקודת חברה בשם "א.ד. איזי", תחת קטגוריית ייעוץ וסקרים.
גם בסעיפים קטנים יותר נרשמו הוצאות מעניינות: חבר הכנסת מנסור עבאס הוציא 12 אלף שקלים על הוצאות משרדיות שונות, ואילו עמיתו לרע"ם, חבר הכנסת יאסר חוג'יראת שילם 24 אלף שקלים על הוצאות שכר דירה.
מתן כהנא מוביל את סעיף תחזוקת תוכנה עם 18.9 אלף שקלים. צביקה פוגל הוציא כמעט 20 אלף שקלים על הסברה. אופיר סופר הוביל את סעיף עיתונים יומיים עם כ־8,300 שקל, ואופיר כץ הוציא 14.5 אלף שקלים על שירותי מידע.
ח"כ יוליה מלינובסקי הוציאה כ-14 אלף שקלים על ייעוץ משפטי וח"כ מאיר כהן (יש עתיד) הוציא כ-12 אלף שקלים על ייעוץ גם כן. ח"כ מיכל שיר הוציאה אלפי שקלים על "סקרים וחוות דעת".
גם כאן חברת הכנסת טלי גוטליב מפתיעה עם אפס הוצאות על פרסום. היא הוציאה רק מאות בודדות של שקלים על אוכל ותחזוקת חומרה.
אלפי שקלים שהושקעו בצריכת קפה
עבודתם הקשה של חברי הכנסת מחייבת אותם להיות ערניים ולשתות הרבה קפה? מהנתונים עולה כי חלק מחברי הכנסת השקיעו לפעמים אלפי שקלים בצריכת הקפה שלהם במהלך התקופה. בראש הרשימה נמצא חבר הכנסת מיכאל ביטון שהוציא קרוב ל-3,000 שקלים על קפה, אחריו חברי הכנסת אחמד טיבי, יוראי להב-הרצנו וירון לוי. גם השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, השקיע לא מעט בקפה - 1,902 שקלים.
מובילי צריכת הקפה בכנסת
- מיכאל מרדכי ביטון - 2,941.50 שקלים
- אחמד טיבי - 2,820 שקלים
- יוראי להב הרצנו - 2,461.10 שקלים
- אורית פרקש-הכהן - 2,204.98 שקלים
- ירון לוי - 1,933 שקלים
- איתמר בן גביר - 1,902 שקלים
- נעמה לזימי - 1,708.90 שקלים
- מירון שלי טל - 1,658 שקלים
- ווליד טאהא - 1,629.30 שקלים
- רון כץ - 1,471.20 שקלים
הוולט מגיע למשכן
במהלך המחצית הראשונה של שנת 2025, ביצעו שמונה חברי כנסת בסך הכך 36 הזמנות מאפליקציית המשלוחים וולט, בעלות כוללת של 7,226 שקלים. בראש הרשימה ניצבת חברת הכנסת מיכל שיר מ"יש עתיד" עם 17 הזמנות בסך 2,782 שקלים, ואחריה חבר הכנסת איתמר בן גביר עם 11 הזמנות בסך 1,893 שקלים.
חברי הכנסת משה סעדה מהליכוד וצביקה פוגל מ"עוצמה יהודית" הסתפקו בשתי הזמנות כל אחד - בעלות של 720 ו-671 שקלים בהתאמה. חברת הכנסת אורית פרקש הכהן הוציאה על הזמנה אחת 645 שקלים, חבר הכנסת רם בן ברק הזמין פעם אחת בסך 247 שקלים, חבר הכנסת מיכאל ביטון ביצע הזמנה אחת של 178 שקלים, ואילו חבר הכנסת ולדימיר בליאק חתם את הרשימה עם הזמנה בודדת על 90 שקלים בלבד.
מובילי ההזמנות מוולט
- מיכל שיר - 17 הזמנות, 2,782 שקלים
- איתמר בן גביר - 11 הזמנות, 1,893שקלים
- משה סעדה - שתי הזמנות, 720 שקלים
- צביקה פוגל - שתי הזמנות, 671 שקלים
- אורית פרקש הכהן - הזמנה אחת, 645 שקלים
- רם בן ברק - הזמנה אחת, 247שקלים
- מיכאל מרדכי ביטון - הזמנה אחת, 178שקלים
- ולדימיר בליאק - הזמנה אחת, 90 שקלים
מלשכת חה"כ מרב מיכאלי נמסר בתגובה: "מרבית הסכום שמופיע בדו"ח אינו הוצאה שוטפת, אלא החזר הוצאות משפט בשל תביעה שהגישה יועצת פרלמנטרית לשעבר של חברת הכנסת כנגדה. בית הדין לעבודה מחק את התביעה לאחר הליך משפטי בין השנים 2021-2024. ברור שהתביעה הוגשה כנגד חברת הכנסת כדי להעליל עליה ולפגוע בה גם בהיבט התקשורתי. בית הדין כאמור קיבל את גרסת חברת הכנסת מיכאלי ודחה את התביעה הכוזבת. בשל אופי התביעה, בהתאם להחלטת שכר חברי הכנסת, חברת הכנסת היתה זכאית להשתמש בתקציב להוצאות המשפט שהיו לה בשל כך. בלשכתה של חה"כ מיכאלי אנו מקפידים לנהוג בכספי הציבור במלוא הרגישות והאחריות הנדרשת".